Şu dunyada kendinizi korumanız gereken durumlardan birisi erkek dedikodusuna, diğer de erkek duygusallığına maruz kalmaktır. Zira coğunlukla kadına atfedilen bu iki hususta da, aslında kadınlar erkeğin eline su bile dokemez. Hele terk edilen, aldatılan, ilişkisinde mutlu olmayan bir erkeğin yakınlarındaysanız, vay halinize. Tabii ki kişisel bir yargı bu ve boyle bir erkeği anlatmada Halil Gokhan’ın başarısını yadsıyamayız. Umutsuz Romantik Bir Adamın Gunluk Acıları isimli son kitabında Gokhan, ‘Âşık’ bir adamın yaşadıklarını anlatıyor. Net olarak bir kadından bahsetmiyoruz ama burada, aşka Âşık bir adam bu. Belki yıllar once terk edilmiş hÂl onun acısını yaşıyor, belki bizzat o terk etmiş onun pişmanlığını cekiyor. Hayat denen şu yolda, Penelope’sine kavuşmak ve mutluluğa ulaşmak icin adım adım yuruyen cağdaş bir Odysseus hikÂyesi aslında Gokhan’ın anlattığı. Araya alıntıladığı antik donem eserleri ve onların değerlendirmeleriyle, hic de antikitede anlatılan aşklara ozenip Werther gibi acılar cekmememizi soyluyor aslında. Ne de olsa her kadın Penelope değil artık. Ama yanlış anlamayın, Penelope’nin gosterdiği sadakati gosterecek kadın da kalmadı gezegenimizde, erkek de.
Bu kitapta iki kitap var, ama tek bir girişten geciliyor. Umutsuz Romantik Bir Adamın Gunluk Acıları, kısaca Urbaga…
Ubaarg ise oteki adı. Umutsuz Bir Adamın Acıları: Romantik Gunluk…
İki kitap, gunlukler ve ceşitli metinler halinde ic ice 22 bileşimden oluşuyor.
Gunlukler ve metinlerin aralarında doğrudan bir bağ yok, daha cok coğrafya ve iklim ilişkisi olarak yan yana okunuyorlar. Penelope ve Akdeniz ya da umutsuz bir adam ve onun boğuntulu gunler gibi…
Adam umutsuz bir romantik ve gunluğu de acılarla dolu. Kitabın ikinci “yarı”sında ise aşka, hayata ve geleceğe dair umutları taşıyan Penelope izleri var. Penelope, her ne olursa olsun, yaşadığımız zamanın butun ruzgÂrlarına karşı duran bir guzellik ve iyilik simgesi. Onu yok etmeye ve yaralamaya calışan bizzat aşkın ve insanın kendisi bile olsa umutsuz her adam bir romans olarak hayal ettiği yaşamında kendi
Penelope’sini yaratmak ve sevmek zorunda.
Penelope ancak bu şekilde geri gelebilir.

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Urbaga. Yazar: Halil Gokhan Yayınevi: Kafe Kultur Yayıncılık Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 80 Ebat: 13 x 21 İlk Baskı Yılı: 2020 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786051430683