Daha once "Adalar Adalılar isimli kitabımda genc yaşlarda icinde yer aldığım sol siyasal goruş cevresinde yaşadıklarımı, zamana ilişkin duşunce ve tenkitlerimi, 12 Eylul oncesi ve sonrası ozellikle Ulucanlar, Mamak ve Afyon cezaevlerinde yaşananları anlatmaya calıştım. Afyon cezaevinde bilhassa duşunce ve inanc boyutunda İslam ile tanışıp ozgurluğume kavuşma seruvenimi okurla paylaşmak istedim. Mamak’tan Mekke’ye isimli bu kitap ise dostların ve okurların tavsiyesi uzerine yakın tarihimizin kısa bir anı-yazısı olarak ortaya cıktı. Eserde cezaevinden sonra RP, FP ve Ak Parti’de İslam ve toplum adına verdiğimi duşunduğum mucadeleyi devrin siyasal tartışmaları etrafında anlatmaya calıştım. Diğer taraftan 1990 sonrası İslam coğrafyasında Siyonist emperyalist işgal ve zulmu, ummet ve millet uzerinde oynanan kirli oyunları kendi kişisel evrenimden değerlendirmeye gayret ettim.
Soz ucar yazı kalır...
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Mamak'tan Mekke'ye Yazar: Mahmut Esat Guven Yayınevi: Bengisu Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 176 Ebat: 13 x 21 İlk Baskı Yılı: 2020 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786257009256