Gecti Dost Kervanı, bir oyku kitabı. Mehmet Şeker yazdı bu kitaptaki oykuleri. Nasıl yazdığına şahidim biraz. Yollarda, otellerde, evinin balkonunda goğe ve ufka doğru bakarken, gokte ve ufukta bu ulkenin biraz garip, biraz guzel, biraz sinirli, biraz neşeli, biraz yoksul, biraz muzip, biraz kederli, biraz yorgun ama yaşayan; ama canlı; acılı, huzunlu de olsa canlı; rengi solmuşsa da canlı, capcanlı insanlarını gorerek yazdı. İnsanları yazdı. Onların başlarından gecenleri yazdı. Benim başımdan gecenlere, kendi başından gecenlere benzedi yazdıkları. Bazen sevdiğimiz, bazen sovduğumuz ama hep bizim dediğimiz, tanıdık bildiğimiz, tanış olduğumuz insanların, bizim insanımızın hikayesini anlattı. Yola duşenler, yolda kalanlar, yol iz bilmeyenler Gecti Dost Kervanı’nda buluştu. Yollar biter, kervanlar gocer gider ama dilerim ki bu hikayeler hep anlatılır, hep okunur ve hep aklımızda ve kalbimizde kalır.
- Guray Sungu -
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Gecti Dost Kervanı Yazar: Mehmet Şeker Yayınevi: İz Yayıncılık Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 167 Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2020 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786053264439