"Pek anlamadım. Hele konuşmanın boylesine buyuk bir sorun yumağı olabileceğini hic anlayamıyorum. Ayrıca gereksiz de buluyorum. Abartılı da-" "Evet, ilk bakışta, konuşmak gibi basit bir eylemin boylesine karmaşık bir şeymiş gibi ele alınması sacma. Ama ilk bakış yanıltıcı olabilir, değil mi? Sanırım sen konuşmayı tek yonlu bir aktarım olarak anlıyorsun da ondan. HÂlbuki konuşma, merkezdeki bir noktadan dışarıya akıtılan bir ifade değildir. Aksine en az iki merkez noktanın karşılıklı birbirine akmasıdır. Yani 'ego'ların kendi kabuklarını catlatması, o zırhta yarıklar acmasıdır. Konuşmak, bu anlamda insanın kendini yenmesini de gerektirir. Tehlikeli bir girişimdir bu; yani konuşmak tehlikeli bir girişimdir. İnsanın kendi varlığını tehlikeye atmasıdır." "Allah Allah, şimdi de konuşmanın tehlikeli bir şey olduğunu soyluyorsun-"
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 76

Baskı Yılı: 2016

Dili: Turkce
Yayınevi: İş Bankası Kultur Yayınları
Kitap Adı: Konuşmanın İmkansızlığı Uzerine Bir Diyalog Yazar: Osman Cakmakcı Cizimler: Bora Başkan Yayınevi: İş Bankası Kultur Yayınları İlk Baskı Yılı: 2015 Dil: Turkce Barkod: 9786053326083