Otizmin acı veren gelişi ve yarattığı şok etkisi, yabancısı olmadığım bir duyguydu. Neler yaşadıklarını biliyordum. Otizmle tanışma anı, icinde aynı anda bircok duyguyu barındırıyordu. Korku, endişe, caresizlik, sucluluk, pişmanlık, umitsizlik, isyan ve her şeyini kaybetme hissi. Gidip o annelerin ellerinden tutmak, bunun dunyanın sonu olmadığını, zor ama kutsal bir gorevin kendilerini beklediğini soylemek isterdim. Annelerin caresiz hissetmesi, babaların ofkeyle karışık isyanı, teselli sozlerinin hepsini anlamsız kılıyordu. O anda bir şey soylemek faydasızdı. Bu kitap onlara o gun soyleyemediklerimdir. Bir kaya gibi yaşantımızın ortasına duşen otizm, hayatımızın buyuk bir bolumunu kaplıyordu. Artık bu kayanın etrafında şekilleniyordu coğu şey. Bu kayayı itip hayatımızdan cıkarmaya gucumuz yetmediğinde, bizim de etrafını yeşertmeye cabalamaktan başka caremiz kalmıyor. İnancla ve sabırla...
-Sevim Hoş Ofluoğlu -
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Mevsimsiz Tomurcuklar Yazar: Sevim Hoş Ofluoğlu Yayınevi: Karina Yayınevi Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786057603135