Bu gece birini oldureceğim. Kim olduğu fark etmeyecek. Kulağımı cekeni, ayağıma celme takanı, kıcımı acıkta bırakanı, yuzume tuftuf atanı, bana sidikli, bana aptal, bana moron, bana ezik diyeni, benim kucuk parmağım terastaki oyun alanında demirin arasına sıkışıp morardığında hemen koşup acil yardım cağırmak yerine yuzume katır gibi guleni. Onume ilk cıkanı.
Yetimlik boyledir. Anan baban sağdır yine de yetimsindir. Şu dunyaya fırlatılmış da unutulmuşsun gibi. Hatırladıklarında cok gec olabilir, o zamana kadar kac cinayet işlemiş, kac okulu kundaklamış, kac evden kacmışsındır.
Hatice Meryem Yetim’i anlatıyor bu kez. Ruyalar gibi, masallar, cinai romanlar gibi. Film gibi. “Varlığı zaten başlı başına suc” olan bu kucuk kızla birlikte butun o zorlu yolu katettiriyor bize. Karanlık yokuşlardan, ıslak carşaflardan, soğuk avlulardan, arka bahcelerden geciyoruz, değişip donuşuyoruz. Yetimlik nedir, anlıyoruz.
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Yetim Yazar: Hatice Meryem Yayınevi: İletişim Yayıncılık Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9789750525902