Zilan beni aradı. Ben kapının onundeyim seni bekliyorum dedi. Hazırlanıp aşağıya indim. Yanına giderken koşarak gelip bana sarıldı. Sıkı sıkıya sarıldı. Sarılışı oyle ictendi ki ne yapacağımı bilemedim. Yuzune baktığımda gozleri dolmuştu.
Yuzume baktı tekrar bana sarılmaya başladı. Bana sarılırken yureğinin derinliklerinden şu sozcukler kopmaya başladı: Ben sensiz ne yaparım Ali’m? Sen olmadan ben nasıl yaşarım? Sen olmadan bu koca dunyada ben nasıl nefes alırım? Kirlenmiş ve duzeni buzulmuş olan bu dunyada sen olmadan ben nasıl ayakta kalırım?
Zilan hayatım sen benim her şeyimsin seni bırakıp hicbir yere gitmeye niyetim yok. Bak buradayım, yanı başındayım, kolların arasındayım. Dediğin gibi bir ruya gormuşsun, o da gecti gitti. Kendini daha fazla uzme. Sen bu dunyada sahip olduğum en değerli hazinemsin. Bu dunyada başıma gelen en guzel şeysin. Senin olduğun her yer bana cennettir, olmadığın her yer ise cehennemdir.
(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Umutsuz Aşklar Diyarı Yazar: Hacı Mehmet Karakaş Yayınevi: Gece Kitaplığı Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786057623560