Pacalarımı sıvamışım, ayaklarım cıplak. Yuruyorum. Islak deniz taşları serinletiyor tabanlarımı. Burnuma keskin bir yosun kokusu vuruyor.

"Kokuyu sen de alıyor musun?" diye soruyorum yanımdakine. Sonra bir bakıyorum, kimsecikler yok etrafta. RuzgÂr şiddetini artırıyor. Uzaklardan, cok uzaklardan, sararmış bir gazete sayfası duşuyor ayaklarımın dibine. Eğilip alıyorum onu. Gozume takılan ilk haberin manşetini okuyorum…

Kotu kaderli guzeller guzeli cocuğun eski fotoğrafı. Donmeyen topac. Kopuk guvercin kafası. Kurumuş simit. Rengi siyaha donmuş eski parka. Ponponlu bere. Nuh'un Gemisi. Miskinler Tekkesi. Bir catı katının duvarlarında aynı tarihli ve aynı manşetli farklı gazete nushaları... Ve her şeyi, hepsini paramparca eden bir final. Ruhaltı Cocukları, caresizler icin bir sığınak… İhtimaller zinciri… İnce elenip, sık dokunmuş bir dejavu… Bir ilk roman. Emirhan Dağkan G. heyecanlı ve ofkeli bir edebiyatın yeni yazarı.
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 188

Baskı Yılı: 2015

Dili: Turkce
Yayınevi: İletişim Yayıncılık
Kitap Adı: Ruhaltı Cocukları Yazar: Emirhan Dağkan G. Yayınevi: İletişim Yayıncılık İlk Baskı Yılı: 2015 Dil: Turkce Barkod: 9789750517426