X Bolgesi’nin dunyayla bağlarının kopmasının uzerinden onlarca yıl gecmişti. Doğa, insan uygarlığına ait son izleri de silmişti. İlk keşif ekibi orasının cenneti andıran bir tabiata sahip olduğunu raporlamıştı; ikinci keşif toplu intiharla sonuclanmıştı; ucuncu ise ekip uyelerinin birbirlerine doğrulttukları silahlardan cıkan kurşun yağmuruyla. On birinci keşif ekibinin uyeleri geriye eski hallerinden arta kalan golgeler halinde donmuş ve birkac hafta icinde hepsi kanserden olmuştu. Jeff VanderMeer’in Southern Reach Uclemesi’nin ilk kitabı olan Yok Oluş’ta, on ikinci keşif ekibine katılıyoruz. Grup dort kadından oluşuyordu: bir antropolog, bir haritacı, lider psikolog ve anlatıcımız olan biyolog. Gorevleri, arazinin haritasını cıkartmak, cevrelerini ve birbirlerini gozlemlemek ve bu gozlemlerini kaydetmek, ve en onemlisi X Bolgesinin onları etkilemesinden kacınmaktı. Beklenmeyeni bekleyerek oraya ulaştılar ve X Bolgesi bekleneni verdi ... “Southern Reach Uclemesi’ne bayıldım. Urkutucu ve buyuleyici.” -Stephen Kıng- “Uzun zamandan beri ilk kez bir kitap beni boylesine şaşılacak derecede somut bir huzursuzlukla doldurdu. Bu his kitabın ilk sayfasında başladı ve hÂl daha uzerimden atabilmiş değilim.” -Matt Bell, In the House upon the Dirt Between the Lake and the Woods’un yazarı- (Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Yok Oluş Yazar: Jeff Vandermeer Cevirmen: Mine Sarucan Yayınevi: Alfa Yayıncılık Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 11x20 İlk Baskı Yılı: 2017 Baskı Sayısı: 1. Basım Medya Cinsi: Ciltsiz Barkod: 9786051714813
[h=5]Oduller[/h] Nebula Odulu