Soz ve sozcuklerin ilahi bir yapısı vardır. Sadece doğruların ifadesi icin vardırlar. Getceği saklayanları, başkasını kandıranları hic sevmezler ve affetmezler. Gece gunduz takip eder, acığını, boş bir anını yakalamaya calışırlar. Yakaladıklarında da gereğini yapar ve rezil rusva ederler. Toplum icinde itibarsız yaşamak, yalancı biri olarak tanınmak ve bu unvanla olup, sonsuza kadar boyle anılmak bir insan icin felaketlerin en buyuğudur. Ama gelin gorun ki en kucuk bir cıkar icin, bir makam kapmak icin, helal haram demeden mideyi doldurmak icin ne yalanlar soylendiğine şahit oluyoruz. Hatta bu yalanlara yoksul garibanları da inandırmaya calışan ve sanki koca koca universiteleri sırf uc kuruş uğruna bu işi kendilerine misyon edinmek icin okumuş, sozumona universite hocalarına ve koşe yazarlarına rastladıkca insanlığımdan utanıyorum. Ve sozun icinde saklı ilahi guce sesleniyorum: Ey ilahi guc! Bu yalancıları sadece rezil etme, bunları oyle bir carp ki, kilitlensin ceneleri de bir daha yalan konuşup sozu kirletmesinler ve insanlık onurunu yerlerde surundurmesinler!
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Soz Yalanı Sevmez Yazar: Coşkun Karabulut Yayınevi: Cinius Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13x20 İlk Baskı Yılı: 2017 Baskı Sayısı: 1. Basım Medya Cinsi: Ciltsiz Barkod: 9786052960165