“Metin, neredesin? Seni busbutun kaybettim artık. Ona bu buyuk yalanı, bu buyuk yalanları arka arkaya nasıl soyleyebildim? Onu oldurmemek icin, onun ızdırap cekmemesi icin kendimize kıydım. Ona acıdığım icin seni ve beni ona sadaka olarak verdim. Beni affet Metin. Benim biricik sevgilim! Fakat başka turlu yapamazdım. İmkÂn yoktu. O olecekti. Bu sadakayı istemek icin ta İstanbul’dan buralara geldi. Bunu ben Viyana Garı’nda onu gorur gormez anlamıştım. Bu sorgulardan kacmak icin her şeyi yaptım amma artık kacamazdım... Kabil değildi. Bicare adam cok acı cekiyor. Hep benim yuzumden... Nicin?.. Nicin? Ona acı verdim... Seni de... Lanet olsun bana! İcimdeki bu acı hissi beni yakmasaydı, biraz daha kuvvetli olsaydım! Halk arasında cok okunan romanların yazarı Muazzez Tahsin Berkand, eserlerinin coğunda guclu kadın karakterleri yansıtmış; coğunlukla aşk konularını ele aldığı bu eserleri pek cok baskı yapmış ve filme alınmıştır. Romanlarında İstanbul’u ve o zamanın yaşayışını pek guzel resmetmiş; şimdilerde bizi belki de ozlemle anılan o gunlere, incelikler deryasına goturmuştur. Oyle ki Selim İleri, yazarın eserleri icin şu guzel tanımlamayı yapmıştır: “Muazzez Tahsin Berkand’ın romanlarında, eskilerin ‘aile terbiyesi’ dedikleri, yıldızı sonup gideli epey olmuş o yaşama bicimi, yaşama gorgusu daima duyumsanır.”
(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Buyuk Yalan Yazar: Muazzez Tahsin Berkand Yayınevi: Elips Kitapları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 14x21 İlk Baskı Yılı: 2017 Baskı Sayısı: 1. Basım Medya Cinsi: Ciltsiz Barkod: 9786051214047