Brisbane, 1985: Kayıp bir baba, dilsiz bir abi, bağımlı bir anne, uyuşturucu satıcısı bir uvey baba ve cocuk bakıcılığı yapan adı cıkmış bir suclu. Eli Bell’in hayatı şimdiden oldukca karışık. Kalbini takip etmeye ve iyi bir adam olmanın ne demek olduğunu anlamaya calışıyor, fakat kaderi yoluna engeller koymaya devam ediyor. Brisbane’in efsanevi uyuşturucu satıcısı Tytus Broz o engellerden sadece biri.
Eli’ın hayatı artık daha da ciddileşiyor: Hatırlayamadığı babasıyla buluşacak, annesini kurtarmak icin Noel’de Boggo Road Hapishanesi’ne zorla girecek, dunyasını alt ust eden suclularla yuzleşecek ve ruyalarındaki kıza Âşık olacak.
Kardeşliğin, gercek aşkın ve alışılmadık bir arkadaşlığın hikÂyesi Evreni Yutan Cocuk, bu yıl okuyacağınız en yurek parcalayıcı, en keyifli ve en canlandırıcı roman olacak.
Trent Dalton, The Weekend Australian Dergisi icin calışan bir yazar ve The Courier-Mail’in eski editor yardımcısıdır... Gazetecilik alanında iki kez Walkley Ustun Başarı Odulu, NSW Gazeteciliği alanında uc kez Kennedy Ustun Başarı Odulu ve Ulusal Haber Odulleri’nde dort kez Yılın Gazetecisi Odulu’nu kazanmıştır. Evreni Yutan Cocuk, ilk kitabıdır.
Yazar, Evreni Yutan Cocuk kitabı ile 2019 Indie Book Yılın En İyi Kitabı Odulu’nu ve En İyi İlk Roman Odulu’nu; 2019 MUD Literary Odulu’nu; 2019 ABIAs (Australian Book Industry Odulleri) Yılın En İyi Kitabı, Yılın En İyi Edebi Kurgusu ve Yılın En İyi Sesli Kitabı Odulu’nu; Matt Richell En İyi Yeni Yazar Odulu’nu kazanmıştır. Ayrıca NSW Premier’s Literary Odullerinde finalisttir ve Miles Franklin Literary Odullerinde de yarı finalisttir.
“Eğlenceli, dokunaklı, gercekci… muhteşem”
- Better Reading
“Uzun zamandır okuduğum en iyi Avustralya romanı”
- Sydney Morning Herald
“Sıra dışı ve nefis bir anlatım”
- The Guardian
“Mukemmel bir hikaye”
- Adelaide Advertiser
“Tek kelimeyle mukemmel… Evreni Yutan Cocuk, Trent Dalton’ın Avustralya edebiyatı icin gercek bir hazine olduğunu doğruluyor”
- Annabel Crabb
“Harika bir cıkış romanı! Evreni Yutan Cocuk, bu yıl okuduğum SIRA DIŞI kitaplar listesinde zirveye yerleşti.”
- Carolyn
“Uzun zamandır okuduğum en zekice, en eğlenceli, en duygusal, en KOMİK, en sıra dışı ve en muhteşem kitap!”
- Lea
“Eğer bu yıl sadece bir kitap okumanız gerekirse, o kitap bu olmalı. COK ZEKİCE, uzun zamandır okuduğum en iyi kitap. Guzel yazılmış, gercek bir hikÂye.”
- David
“Bu kitap fazla guzel. Zengin, dokunaklı ve bazen de cok komik.”
- Anna
“Kalbimde Bell kardeşler icin sonsuza kadar ayrılmış bir yer olacak. Bu muhteşem kitabı nasıl yorumlayabilirim ki? Adaletli olabileceğimi sanmıyorum. Beni, baştan sona cok duygulandırdı. Tek kelimeyle şahane.”
- Kirsty
“Uzun zamandır okuduğum en inanılmaz, en yaratıcı ve en şiirsel kitap. Muhteşem bir hikaye. sevgiyi ve aileyi yeniden tanımlıyor.”
- Kerry
“Buyuleyici, nefes kesici, kalp durduran, mukemmel bir hikaye.”
- Debbie
“Yılın en iyi romanlarından biri. Evreni Yutan Cocuk, kesinlikle muthiş… Bir Avustralya klasiği olmaya aday.”
- Rob
“İnanılmaz, buyuleyici, muhteşem! Karşınızda yılın kitabı. Trent Dalton’ın Evreni Yutan Cocuk’u tum odulleri hak ediyor. Huzunlu, komik, acımasız ve ruhu şenlendiriyor. Her saniyesinde hayran kaldım. 2018’in okunması gerekenlerinden!”
- Alex
“İnanılmaz bir kitap. Bu kitabı ilk kez okuma zevkine sahip olan herkesi cok kıskanıyorum.”
- Debbie
“Evreni Yutan Cocuk’a bayıldım. Muhteşem, buyuleyici,urkutucu .”
- Peter
“Sanırım Evreni Yutan Cocuk benim icin tum zamanların favori kitabı oldu. Bu muhteşem hikaye icin teşekkurler Trent (ve Eli). Şimdi bitkin, ilhamlı, kalbi kırık ve boyun eğmiş hissediyorum. Uzanmaya ihtiyacım var.”
- Larry
“Goz alıcı, tuhaf, buyuleyici, destansı… Birinin insanlığa olan inancını garip ve mistik bir yolla yeniliyor. Buyuk bir başarı.”
- John
“Trent Dalton’ın cıkış romanı Evreni Yutan Cocuk’la ilgili duyduğunuz her şey kesinlikle doğru. Kaliteli bir yazım ve anlatım. Uzun zamandır okuduğum en iyi Avustralya kurgusu. Tek kelimeyle harika.”
- Amy
“Evreni Yutan Cocuk’u yeni bitirdim. 2018’in en iyi kitabı. Aslında tum zamanların en iyi 5 (muhtemelen 3) kitabından biri. Cok etkileyici!”
- Jason
“Evreni Yutan Cocuk olağanustu. Dokunaklı, buyuleyici ve şimdiye kadar okuduğum hicbir şeye benzemiyor.”
- Alexandra
“Evreni Yutan Cocuk’u yeni bitirdim. Hicbir kitap beni boyle etkilemedi. İnanılmaz.”
- Claudia
“İlk on sayfada sizi guldurmeyi ve ağlatmayı başarmak cok iyi bir başlangıc demektir. Evreni Yutan Cocuk, Avusturalya klasiği olma yolunda.”
- Hannah
“Evreni Yutan Cocuk’u yeni bitirdim. Şahane bir kitap. Acımasız, komik ve dokunaklı olma arasında buyuleyici bir denge kurmuş. Koşup alın, yurumeyin.”
- Susan
“Sevdim demenin uygun bir ifade olduğunu sanmıyorum. Bu kitap kalbime, aklıma, ruhuma tırmandı ve oraya yerleşti demek daha doğru olur.”
- Shahedah
“Dinamik, surukleyici, şiirsel bir şekilde renkli karakterlerle dolu ve oldukca ilgi cekici bir hikaye. Bana John Irving ve Haruki Murakami’yi hatırlattı ve hayata biraz Avustralya ve biraz da eşsiz bir bakış acısıyla bakmamı sağladı.”
- Sebastian
“Bu kitaba hayran olmamak elde değil. Kendimi o kadar kaptırdım ki, sayfalara yuksek sesle tepkiler gostermeye başladım. Ve o yazım şekli yok mu… Bir roman dilinin kitabı elimden duşurmemeye sebep olması sık yaşanan bir şey değildir.”
- Hollie
“Ne guzel ve buyuleyici bir hikaye! Ne kadar tavsiye etsem az. Yazar, Tim Winton ve Peter Temple gibi buyuk Avustralya yazarlarının arasında yerini aldı.”
- Evelyn
“Bu yılki favori kitabım.”
- Lyndall
“Gercekten sıradışı. Her şey, henuz başlangıcta bile dolu ve tutkulu hissettiriyor. Bu kitap hakkında aylarca arkadaşlarımın başını şişireceğim.”
- Joshua
“Yılın en iyi kitabı. Cesaret, azim, aile ile dolu. Keşke verecek daha fazla puan olsa.”
- Jen
“Vay canına. Kitabı buyuk bir adrenalin ve merakla okudum ve tuylerim diken diken olmuş bir şekilde bitirdim. Muhteşem.”
- Anna
“Kitap dediğin boyle olur işte. Gercek bir yapıt. Eli Bell artık yeni favori karakterim.”
- Jackson
“Vay canına! Aklımı aldı. Kesinlikle bayıldım.”
- Michelle
“Evreni Yutan Cocuk, cok guzel yazılmış. Kitap Hırsızı ve Super İyi Gunler kitaplarını sevenler icin muhteşem bir oneri. Yazar tum ruhunu kitabın icine dokmuş, cok belli oluyor.”
- Chris
“Evreni Yutan Cocuk’u yeni bitirdim ve okuduğum en iyi kitaplardan biri kesinlikle. Detayları, gozlemleri, empatileri ve koşulsuz sevgisi ile muhteşem bir yazım olmuş.”
- Catherine
“Elimden bırakamadım. Harika bir hikaye.”
- Sophie
“Edebi bir şahaser.”
- Sally
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Evreni Yutan Cocuk Yazar: Trent Dalton Yayınevi: Salon Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786057879196