İyi bir sorusu olanın iyi de bir hikÂyesi olur...

“Arkadaşlarımın yaptığı gibi okuldan cıkar cıkmaz kitaplarımı bir koşeye atmazdım. Bilgimi geliştirmek icin bol bol okurdum. Bu yuzden her konu hakkında az ya da cok fikir sahibi oldum.
Her bilgiyi sorguluyordum.
Sorgulamak, hicbir şeyi kabul etmemek anlamına gelmez. Kabul etmemek başka şey, sorgulamak başka...
Oğrendiğim butun yeni bilgileri sorgulamaya devam ettim. Her şeye şupheyle yaklaştım. Zavallı beynim neredeyse bir savaş meydanına donmuştu. Ta ki o gune kadar...
Aynalı Baba karşıma cıktığından beri herkesin hayal sandığı bir dunyanın ziyaretcisi oldum...”

* * *

Şehbenderzade Filibeli Ahmed Hilmi, Meşrutiyet doneminin ileri gelen filozoflarından biri...
Bilimin, felsefenin, gelişmenin ve yaratıcılığın duş gucuyle yakından ilgili olduğunun farkında bir duşunur.
Pozitif bilimlerden sanata kadar ilerici her adım, doğru soruları sormaya başlamakla mumkun.
İyi bir sorusu olanın iyi de bir hikÂyesi olur...
Kitabın kahramanı Raci de aklının ici sorularla dolu bir genc... İran’dan Saturn’e, Cin’den Jupiter’e, İstanbul’dan Guneş’e kadar uzanan macerası da işte bu sorgulayıcı huyu sayesinde eğlenceli ve duşundurucu bir yolculuğa donuşuyor.

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Gencler İcin Amak-ı Hayal Yazar: Şehbenderzade Filibeli Ahmed Hilmi Yayınevi: Genc Destek Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 12,5 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2017 Baskı Sayısı: 1. Basım Medya Cinsi: Ciltsiz Barkod: 9786053113003