Uzun zaman onceydi. Mor Bar’da yalnız başıma pinekliyordum, onumde koca bir bira şişesi, yaşamı sorguluyordum. Sarışın, gozluklu, normal sayılabilecek biri gelip yanıma oturdu. Sigarasından derin bir nefes cekip dumanlarıyla halkalar oluşturuyordu. Sonra o halkaları gosterip bana el işaretleriyle bir şeyler ima etmeye calıştığını kavradığımı hatırlıyorum. Boyle anlarda aklıma hep şişeye oturtma seansları gelir nedense. Adam kaşını- yordu ve ortam kesinlikle kaşınanlara uygun bir ortam değildi. Biramdan bir yudum alıp şişeyi gosterdim. O da bana bacağını gosterdi. Ben de ona ilerideki bira fıcılarını gosterdim. Adam sinirlenip cebinden silahını cıkardı, masanın uzerine koydu. Oyun şekil değiştirmişti. Doğal olarak bu hamle karşısında “uc bucuk atmanın evrensel tarihi” uzerine nesnel saptamalarda bulunuyordum.

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Dunyanın Kıyısındaki Adam Yazar: Alper Sezener Yayınevi: Edebiyatist Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21,5 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786058199644