Bu calışmanın adı, "Orda bir koy" tamlamasıyla başlıyor. Nasıl bilmeyiz bu sozü. Hani okullarımızda okutulan bir şiir vardı. Sozleri, "Orda bir koy var uzakta/ O koy bizim k.yümüzdür/ Gitmesek de kalmasak da/ O koy bizim koyümüzdür" diye süren bir şiirdi bu. Bu şiirin kulağa hoş gelen bir ezgisi vardır. Hangimiz bu ezgiyi duyduğumuzda koyümüzü ozlemle anmayız? Ama bu denli basit olamaz, olmamalı bu iş. Koyüm koyüm deyip de koy icin hicbirşey yapmıyorsak, emek verip calışmıyorsak orneğin, o koy bizim koyümüz olabilir mi? Bu calışma, ne tümüyle akademiktir, ne de tezi olan kapsamlı bir calışmadır. İşte bu ve benzeri sorularla koyüme, koylüme, kücük bir vefa borcunu odemenin, değerbilirliğin ürünüdür bu calışma. Benimkisi doğup büyüdüğüm, ekmeğini yiyip suyunu ictiğim bu topraklara kendi olcümde değerini bilip sevgide bağlılık gostermektir. Kırşehir'in cocuğu yazar Hasan Kıyafet'in, "İnsanın once doğduğu topraklara, sonra bütün insanlığa olan borcu bitmezmiş . " dediği gibi inanıyorum ki herkesin bu anlamda kokleri olan topraklara… bu toprağın insanlarına yapacağı bir şeyler kesin vardır. Benim de elimden buncası geliyor: Azımız coğa sayılsın…
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Orada Bir Koy Kurancılı Yazar: Gazi Baran Yayınevi: Urun Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 16 x 24 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786052117439