Cumhuriyet donemi Turk edebiyatında daha cok şair ve duşunur kimliği ile on plana cıkan Necip Fazıl Kısakurek’in tiyatroları uzerine hazırlanmış en kapsamlı calışma olan bu kitapta yazarın ikisi yarım kalmış ve biri vefÂtından sonra yayımlanmış on yedi piyesi yapısal ve tematik olarak incelenmiştir. Ayrıca yazarın tiyatro yazarlığının tarihsel gelişimi, tiyatro hakkındaki goruşleri ve tiyatrolarının kaynakları da irdelenmiştir.
“Ben ne yaptım? Bir hududu zorladım. Kendimin dışına cıkmak isterken, kendime rast geldim. (…) Meğer kul olduğumu anlamak icin Allahlık taslamalıymışım! Meğer nasıl yaratıldığımı anlamak icin bir adam yaratmaya kalkmalıymışım! (…) Ben ne yaptım? En sağlam basamağı ayağımdan kaydırdım. Korluğu zedeledim. Şimdi gorunen şeye nasıl bakayım? İnsan kaderini bir ruya gibi uykuda bulur. Bu ruyayı uyanık nasıl seyredeyim? Allahla kalabalık arasında kaldım. Boşlukta nasıl durayım?” (Necip Fazıl Kısakurek, Bir Adam Yaratmak’tan)

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Korluğu Zedelemek-Necip Fazıl Kısakurek Tiyatrosu Uzerine Bir İnceleme Yazar: Can Şen Yayınevi: Gece Kitaplığı Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2017 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786052880463