DIŞARI CIKMAYI PEK COK KEZ DUŞUNDUM. Başka hicbir şey duşunemediğim gunler oldu. Ozgurluk fikri duşuncelerimi ele gecirirken ne cizim yapabiliyor ne calışabiliyor ne de koşabiliyordum. Şimdi, bu gece ise her zamankinden daha cok… Cennet beni en guclu sesiyle cağırıyor gibiydi, cok korkuyor olsam da diğer bacağımı da duvarın dış kenarından aşağı sallandırdım. Coşkum korkumu bastırmıştı.
VAROLUŞUNUZ YASADIŞI OLSAYDI, HAYATTA KALMAK İCİN NE YAPARDINIZ?
Rowan nufus kontrolunun kendisini yasalara aykırı kıldığı ve olumle işaretlediği bir dunyada ailesinin ikinci cocuğudur. Ne okula gidebilir, ne arkadaş edinebilir ne de onu Cennet’in gercek bir uyesi yapacak goz naklini yaptırabilir. Hatta kaleydoskopik gozleri onu acımasız Merkez hukumetine karşı kolayca ele verebilir.
Cennet’in dışında kalan Dunya ise zehirlenmiş ve olmuştur. Tum hayvanlar ve bitkilerin coğu insan yapımı bir felaket yuzunden yok olmuştur. Uzun zaman once bilim insanı Aaron Al-Baz, EkoPanoptikon adlı bir bilgisayar programı tasarlamıştır. Bu program dunya uzerindeki butun teknolojiyi kullanarak insan turunun kalan son izlerini korumaya adanmış, Al-Baz da boylece bir avuc medeniyeti kurtarmayı başarmıştır. EkoPan, Dunya’yı yeniden iyileştirene kadar, insanlar binlerce yıl Cennet’te bekleyeceklerdir.
Yasadışı ikinci cocuk olarak, Rowan son on altı yıldır ailesinin bileşkesinde saklanmaktadır. Ancak artık dunyayı gormek arzusu katlanılacak gibi değildir, bu yuzden de umarsızca sadece tek gecelik bir macera olacağına yemin ederek evinden kacar. Egzotik bir dunya, hatta bir arkadaş bile bulmasına rağmen, bu tek gece gercek bir trajediye davet cıkarır. Rowan kısa sure icinde kacmak zorunda kalan bir hain olmuştur.
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Cennetin Cocukları Yazar: Joey Graceffa Editor: Gamze Tuncel Demir Kapak Tasarımı: Krzvstof Iwanski Yayınevi: Martı Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 14 x 21,5 İlk Baskı Yılı: 2017 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786051863399