Abdullah Galib Bergusi. Turkiyeli okur onu “Yoldaki Muhendis” kitabıyla tanıdı. Filistin’in yaşayan efsanevi komutanlarından birisi olan Bergusi İsrail tarihinde 67 muebbet ve 5200 yıl hapisle en cok ceza verilen kişi.
Otobiyografisini anlattığı ilk kitabında bizleri hayretlere duşuren ve heyecanlandıran Abdullah Bergusi, hayat hikÂyesinin devamı olan bu ikinci kitabında bizleri yine heyecanlandırıp; hayretlere duşuruyor.
Yoldaki Muhendis 2 devam kitabında zindanda yaşadıklarını; işkence seanslarını, duşmanın onu cozmek icin uyguladığı taktikleri ve aynı zamanda da kendi ic sorgulamasını mumkun olan en yalın haliyle okur ile paylaşıyor.
“…Coğu zaman karanlıktan oturu yazamıyorum. Beni yazmaya iten etken ise direnişin kalemini tutma ve buradan dahi olsa direnişe ve İslam’a hizmet etme isteğidir.
Bu yuzden şartlar ne olursa olsun, bu can bu bedende olduğu muddetce direnişime devam edeceğim.
Olurda ruhum bedenimi terk ederse şehit; yok bedenimde kalmaya devam ederse yine şehit olurum. Ama ilkinden farklı olarak ‘Yaşayan Şehit’ olurum…”
-Abdullah Galib Bergusi-

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Yoldaki Muhendis 2 Yazar: Abdullah Galib Bergusi Yayınevi: Ekin Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2017 Baskı Sayısı: 1. Basım Medya Cinsi: Ciltsiz Barkod: 9786055146634