"Kederin ilacı huzurdur" dedi bir ses. Arkamı dondum istemsizce kimse yoktu. İc sesim olduğunu duşundum sonra. İc sesim hep boyle oyunlar oynardı bana alışıktım. Okuduğum bir kitaptan bir cumle olmadık zamanda aklıma duşerdi orneğin. Bu da onlardan biri olmalıydı. Ne var ki bu sozu daha once okumadığımdan ve duymadığımdan emindim. Sanki sesin sahibi dışarıdaymış gibi başımı tekrar yağmurun icine uzatıp karşıya baktım. Gozlerim doğrudan yaşlı adamın penceresine gitti. Pencerenin onunde kimse yoktu. Adam gitmişti. Biraz da hayal kırıklığıyla Potkal bakışlarımı aşağıya indirdim. Karşı apartmanın en alt penceresinde bir cift mavi gozle karşılaştım. Yirmili yaşlarında bir genc gozlerini dikmiş gulumseyerek bana bakıyordu. Ne keder okunuyordu yuzunde ne de huzur. Buyuk harflerle umut yazılmıştı sanki yuvarlak yuzune. Yirmi yıl onceki halime ne cok benziyordu.
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Potkal Yazar: Engin Topuz Yayınevi: Altınordu Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786052028940