Nerede kalmıştım, dedi anlatıcı. Bir yudum su icti ve devam etti: Ne onemi var. Sonsuza dek şemalar cizebiliriz. İc ice gecen mahallelerden, ust uste binen evlerden oluşan bir şehir gibi; tanrılar ve canlılar, ruyalar ve gerceklerden yıldız haritaları gibi sonsuza uzayan manzaralar yaratabiliriz. Avcıyı geyiğe, onu bir savaşcıya, savaşcıyı duşmanına ve onları Minotor’a, bilgeye donuşturen aklı cozumlemeye uğraşabiliriz. Labirenti ruyadan sıyırmaya, sahibine bedenini vermeye calışabiliriz. Ama ne fayda. Hicbiri bize nerede olduğumuzu soyleyemez.Ertuğ Ucar’ın daha once Ruya Arızaları ve Yalnızlığın 17 Turu adlı iki kitapta topladığı oykulerini, yenileriyle bir arada Gece Yolculuğu adıyla sunuyoruz. Ucar, oykuleriyle gecenin ortusunu iki yanından tutup silkeliyor. Ruyalar kısmında uyuyanların icine girdiği ote dunyalara dalıyor. Fener oykuleri ise diğer kenarını yakalıyor ortunun; burunlarda, adaların en uclarında, kasabaların acıklarında unutulmuş deniz fenerlerindeki bekcilerin hayatlarını gozluyor.Gece yolculuğu sevenler icin yirmi yedi oyku. Yolunuz acık olsun.
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Gece Yolculuğu Yazar: Ertuğ Ucar Yayınevi: Can Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 14x21 İlk Baskı Yılı: 2017 Baskı Sayısı: 1. Basım Medya Cinsi: Ciltsiz Barkod: 9789750734540