engiz Aytmatov, en onemli hikÂyelerinden dordunun yer aldığı bu kitapta “yuzleşme” meselesini ele alır: İnsan kendisiyle, otekilerle, hayatla nasıl yuzleşir?
Yuz Yuze, yeni evlenen bir ciftin trajik hikÂyesidir. Evliliğinin baharındayken savaş patlak verince askere gitmek zorunda kalan Cumabay olum korkusuna yenik duşer ve askerden kacar. Geceleri gizlenerek evinde, gunduzleriyse mağaralarda yaşamaktadır. Zorlu koşullar onu gitgide daha fazla etkilemeye ve değiştirmeye başlar. Kotuluk sabit bir toz değildir, koşullar insanı etkiler ve değiştirir. İyilik, kotuluk ve değişim uzerine harika bir hikÂyedir Yuz Yuze.
Askerin Oğlu, babası savaşta olen bir yetimin hikÂyesidir. İnsanın gercekte yetim olmadığını, olamayacağını carpıcı bir şekilde gozler onune serer. İnsanı toplum yetim yapar!
Deve Gozu, insanın doğayla ve olumsuz koşullarla mucadelesini anlatır. Zor, karşısında yenik duşerseniz zordur. Oysa hep daha otesini hayal edenler kazanır nihayetinde!
Oğulla Goruşme’de kahramanımız yaşlanmıştır. Yıllar once vuku bulan ama yuzleşilemediği icin kapanmayan bir yara bir gun aniden acılır. Savaşta olen oğlu aklına gelir adamın ve aslında onun olmediğini anlar… Baba olmedikce oğul, oğul olmedikce de baba yaşamaya devam eder!
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Yuz Yuze-Oğulla Goruşme-Deve Gozu-Askerin Oğlu Yazar: Cengiz Aytmatov Yayınevi: Nora Hamur Tipi: 3. Hamur Ebat: 14x20 İlk Baskı Yılı: 2017 Baskı Sayısı: 1. Basım Medya Cinsi: Ciltsiz Barkod: 9789752473102