Tokyo Game Show 2019’daki yayını sırasında Square Enix, Final Fantasy 7 Remake’in oynanış videolarını gosterdi. Gosterilen demonun buyuk bir kısmı E3 2019’da gosterilenin aynısıyken şirket, izleyicilerine bir surpriz yaptı ve Aerith, Tifa ve Cloud’u gosterdi.
Oynanış videosunun anlatıcılığını, oyunun yapımcısı da olan Yoshinori Kitase yaptı. Anlatım tamamen Japonca olsa da oynanış, oyunun hayranlarına bazı yeni detaylar verdi.
[h=2]Karakterler[/h] Final Fantasy VII partilerinde magic user (buyucu)/ healer (şifacı) olarak yer alan Aerith, buyusel yeteneklerini gosteriyor. Oynanış videosunda Tifa’nın girdiği buyusel bir alanı oluşturduğu goruluyor. Tifa’nın bu alana girdikten sonra art arda Thunder saldırıları yapabildiği gosteriliyor.
Belki de hayranları en cok heyecanlandıran şey ise Ifrit oldu. Ifrit, bağımsız olarak yonetilebilirken oyuncu, uc parti uyesini de kontrol etmeye devam ediyor. Cloud’un emirlerini takip eden canavar, Cloud saldırdığında saldırırken geri cekildiğinde geri cekiliyor. Ifrit, ayrıca Flare Burst gibi ozel saldırılar icin komuta edilebiliyor.
En nihayetinde savaş alanını terk etmeden once Ifrit, alevlerden oluşan bir hortum oluşturuyor. Bu hortum duşmanın etrafını sararak olduruyor. Sinematik olarak oldukca guclu bir sahne olduğu soylenebilir.
Klasik Final Fantasy VII surumu oldukca basit bir oynanış deneyimi sunarken yeniden yapımı ritimli oyun elementleri barındırıyor. Boylece karakterin dengesini korumak icin tuşlara doğru zamanda basmak gerekiyor.