Hep gormek isterdim O’nu
Hep duşlerdim O’nu
Gordum O’nu
Gordum ki
O, o değil
Yazar, Elazığ’da doğdu. Bakırkoy Lisesi’nden mezun oldu. Yuksekoğrenimini İstanbul Universitesi İktisat Fakultesi’nde yaptı. Aynı fakultede yuksek lisans ve doktora programını tamamladı. 1986 yılında ekonomi gazeteciliğine başladı ve Turkiye Gazetesi’nde yazarlık yaptığı donemde, Turkiye’de gunluk borsa analizlerini başlatan ilk isim oldu. Satış rekorları kıran 200 Soruda A’dan Z’ye Borsa kitabını yazdı. TGRT, Kanal6, StarTV, Haberturk ve SKYTurk’te ekonomi, borsa ve KOBİ programları hazırlayıp sundu. Ayrıca Star TV ve ATV’de ekonomi programları yaptı. Ceşitli gazete, dergi ve internet sitelerinde ekonomi, para ve sermaye piyasaları ile ilgili analizler ve roportajlar yayınladı. Kılınc, son olarak TRT Haber’de ekrana gelen Global Pazar isimli programı hazırlayıp sundu, program cercevesinde pek cok ulkenin devlet başkanları, başbakanları, bakanları ve ust duzey burokratları ile roportajlar gercekleştirdi. 10 yıldır universitelerde makroekonomi, mikroekonomi, para ve sermaye piyasaları, girişimcilik ve KOBİ’lerle ilgili dersler veren Yrd. Doc. Dr. Kazım Kılınc, halen Esenyurt Universitesi’nde oğretim uyeliği yapıyor. Kılınc, aynı zamanda uluslararası ekonomi ve finans dergisi Turcomoney’nin genel yayın yonetmenliğini surduruyor. Kılınc’ın ilk kitabı 200 Soruda A’dan Z’ye Borsa 1991 yılında yayınlandı. Kısa surede ust uste yeni baskıları yapılan kitap satış rekorları kırdı. Kılınc’ın, Avrupa’daki Turklerin hikÂyesini anlattığı, 1997 yılında yayınlanan En Usttekiler kitabı da satış rekorlarını kırdı. Kılınc’ın ilk şiir kitabı ise 2007 yılında Guneşsiz Yaz Olur mu adıyla yayınlandı. Elinizde tuttuğunuz Ben Seni Hic Unutmadım Ki, Kılınc’ın ikinci şiir kitabı… Kazım Kılınc, sokaktaki insana yonelik olarak hazırladığı Sorularla Herkes İcin Ekonomi, universite oğrencileri icin hazırladığı Ekonomiye Giriş-I, ilkokuldan universiteye kadar hayatında derin izler bırakan oğretmenlerini/hocalarını anlattığı Beni Onlar Yoğurdu başlıklı kitaplar uzerindeki calışmalarını tamamlamak uzere.
YAYINLANMIŞ KİTAPLARI
–200 Soruda A’da Z’ye Borsa (1991, 1993, 1995)
–Turk Medyasında İstihdam ve Ucret Politikası (1994)
–En Usttekiler (1997, Bilal Kocak ile birlikte)
–Guneşsiz Yaz Olur Mu (2007, Şiir)
–Ben Seni Hic Unutmadım Ki (2017, Şiir)
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Ben Seni Hic Unutmadım Ki! Yazar: Kazım Kılınc Yayınevi: Scala Yayıncılık Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2017 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786059248389