Kultur sanat dunyasının medya ayağından bilirdik Sibel Ateş Yengin’in imzasını. Şimdi, kurgu dunyasına gozu pek bir giriş yapıyor. Mırıldanarak.
Sibel Ateş Yengin’in ilk oyku kitabı Bu Evde Kimse Yaşamıyor yaşamda kucuk inceliklerin hÂl yaşadığını iddia ediyor. Kucuk, incecik, sessiz, belki koşede.
Bu bir ilk kitap. Şifasını kendi buluyor. Derdine derman oluyor.
O evde kim yaşıyor?
“O ilk gece buz gibiydi yanakların. Ellerin… Ellerin soğumamıştı henuz. Anne. Cok yalnız kaldım anne. Bak sana ilk kez anne dedim. An. Ne. Anne. Annn ne! Anne. Aaannne.Duydun mu beni anne. Anne. Elimi tutmasan da gozume bakmasan da saclarıma dokunmasan da bu evin bir annesi vardı. Beni sensizliğe alıştırmanın bir yoluydu bu. Biliyorum. Sevdiğindendi uzak durman. Değil mi anne. Cok sevdiğindendi. Olu de olsa bir anneye sarılmak huzur verir. Oyle değil mi anne… Oyleyse derdime derman olacak, şifamı kendim bulacağım…”
(Tanıtım Bulteninden)

Editor: Mehmet Said Aydın

Kitap Adı: Bu Evde Kimse Yaşamıyor Yazar: Sibel Ateş Yayınevi: Everest Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786051852942