Flashforward, Neanderthal Parallax ve WWW Uclemelerinin Hugo, Nebula ve John W. Campbell odullu yazarı şimdi de her insanın aşabileceği 'iyi' ile 'kotu' arasındaki ince cizgi uzerine bir roman olan 'Kuantum Gecesi’yle okurlarının karşısına cıkıyor.
Bir deneysel psikolog olan James toplumun icinde var olan ama fark edilmeyen psikopatları saptayacak yeni ve kusursuz bir yontem geliştirmiştir. Ancak bilirkişi olduğu mahkemede cığır acıcı yontemi konusunda sorgulanan James, yirmi yıl oncesinde hayatının altı aylık bir bolumune ilişkin hicbir anısının olmadığını keşfedince sarsılır. Bu altı aylık donem iğrenc şeyler yaptığı bir donemdir de aynı zamanda.
Belleğinin kayıp altı ayındaki doneminde kız arkadaşı olan Kayla Heron'la yeniden bir araya gelir James. Kayla artık insan bilincinin doğası konusunda şaşırtıcı bir buluş yapmış bir kuantum fizikcisidir. Dunya gittikce buyuyen bir şiddet ve nefret dalgasının etkisi altındayken psikolog ile fizikci dunya tumden karanlığa gomulmeden once olanaksızı -insan doğasını değiştirmek- gercekleştirmek icin zamana karşı bir yarışa girerler.
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Kuantum Gecesi Yazar: Robert J. Sawyer Cevirmen: Okan Ozler Yayınevi: Abis Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 396 Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2020 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786050637816