Erdinc Ozan, inanılmaz anlatım gucuyle okuru sarıp, sarmalayan bir yazar. Onun hangi eserini alırsanız alın ilk satırını okuduğunuzda kitap bitmeden elinizden bırakamazsınız. Masa başında oturup hayÂl kurmuyor. Gercek hayatları, yaşamın en acımasız gerceklerini gun ışığına cıkartıyor.
Gercek yaşamlardan alıntıladığı, surukleyen, bir sonraki sayfada neler olacak dedirttiren, soluk kesen ayrıntılarla zenginleştirdiği roman ve oykulerin yazarı. Elinizde tuttuğunuz bu kitapta esrarengiz olaylara ışık tutuyor. Yoksulluk ile varsıllığı satır aralarında sorguluyor.
Onca zenginliğin kişileri mutlu etmeye yetmeyeceğini, yarının ne olacağının bilinmezliğini ustaca anlatıyor. Bu kitap aynı zamanda on dort yaşında evlendirilen cocuk gelin Fatma Melek'in dramını yureğimizin icine sokarak, toplumsal bir yaraya parmak basıyor. Erdinc ozan daha once yazdığı Narin Safran ile batı ve doğu kulturleri arasındaki catışmayı aşk ve gerilim duzleminde bizlere sunmuştu. Narin Safran'nın hikÂyesini gozlerimiz dolarak okumuştuk. Emeklilikte Yaşa Takılanların dramını anlatan Dokun Beni Yıldızlara ile hungur hungur ağlamıştık. Bu buyuk usta, Balıkcı Kız'da kucuk yaşta tacize uğrayan genc bir kadının yaşama tutunma cabalarını anlatırken, Yitik Hayat'ta yaşamını sorgulayan bir kadının trajedisi ile bizleri tekrar tekrar ağlatırken toplumcu gercekci yazar olmanın gereğini yapıyordu. Dağlar da ağlar adlı oyku kitabında ise birimizi değil, hepimizi ağlatmıştı.
Biz kitap okurları veya sokakta gezen, parkta oturan, denizde yuzen, sahilde gezen, cop toplayan, hurda karıştıran, teneke barakalarda yaşamaya calışan her kim varsa bilmeliyiz ki mutlaka bir gun hemde hic haberimiz olmadan Erdinc Ozan'ın bir oykusunun veya bir romanının karakteri olabiliriz. Cunku, o halkın yazarı. Nerede haksızlığa uğrayan mağdur insan varsa Erdinc Ozan'ın kalemi oradadır.
Yazarın her kitabında kesinlikle kendinizden bir parca yada bizzat kendinizi cok guclu, kusursuz bir anlatımla bulabilirsiniz. Yanınızda mendil bulundurmayı unutmayın. Erdinc Ozan'ın hangi kitabı olursa olsun son sayfasında goz yaşlarınızı tutamazsınız.
Erdinc Ozan'ın kitaplarını bulamazsanız, calın.
-Osman Erşahin
İzmir
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Zifiri Karanlık Yazar: Erdinc Ozan Yayınevi: İzan Yayıncılık Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786052192467