Onumuzdeki Kasım ayı iki buyuk şirketin cıkaracağı platformlar sayesinde buyuk bir kızışmaya sahne olacak. Apple’ın Apple TV’si ve Disney’in Disney+’ı bu sahnede iki başrol olacaklar.
Bu kızışma oyle gececek ki gorunuşe gore Disney CEO’su onemli kararları almaya başladı. CEO Bob Iger, Apple’ın yonetim kurulu uyeliğinden cekildi. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun yayınladığı rapora gore Bob Iger, 10 Eylul gunu istifasını verdi. Ne tesaduftur, o gun Apple yeni servisini anlatan sunumlar yapıyordu.

Bob Iger’in Hollywood Reporter’a verdiği roportaj şu şekilde oldu:
Tim Cook ve Apple’daki takımına ve yonetim kurulundaki uyelere sonsuz saygım var. Apple, dunyanın en hayran kalınası şirketi. Burada yonetim kurulu uyeliği yapmış olmaktan sonsuza dek gurur duyacağım.
Bu hafta Apple yeni servisi hakkında detayları coğaltmıştı. Yeni servisin Disney’in Disney+’ından 11 gun once, 1 Kasım’da cıkacağı ve aboneliğin 5 dolara mal olacağını acıklamıştı. Boylece Apple TV’nin sahip olduğu abonelik fiyatı Disney+’ın 2 dolar altında olacaktı.
Yayın platformlarındaki bu savaş nasıl surecek olursa olsun Apple’ın bu hafta verdiği detaylar şirketi Disney’in en doğru rakibi haline getirdi. Dolayısıyla Bob Iger olası bir tartışmayı onlemek icin Apple’dan ayrılmak zorunda kaldı. Buna benzer ayrılığı daha once de gorduğumuzu hatırlatalım. Google CEO’su Eric Schmidt 2009 yılında Android’in iOS ile kıyasıya mucadele icinde olacağını gorduğunde Apple’dan cekilmişti.