Huzursuzluğumun nedenini sormaya gerek yok. Duşunup duruyorum, kendimi alamıyorum duşunmekten. Oylesine yoğun yaşamışım ki, huzur ve sessizlik bende bunalım yaratır olmuş, olum ve yıkımın cok gecmeden karşıma cıkacağını duşunmekten kendimi alamaz duruma gelmişim. Kulaklarımda ezilmişlerin cığlıkları cınlıyor; gecmişte de olduğu gibi, tatlı, hoş govdelerin paramparca edilmesini ve ruhların, şiddet kullanarak, gururlu bedenlerinden sokulup Tanrı’nın onune fırlatılmasını izliyorum. Biz zavallı insanlar, dunyamıza kalıcı barış ve esenlik getirmek amacıyla, işte boyle kıyım ve yıkımlara karşı savaşıyoruz.
1912-1932 arası yılları kapsayan calkantılı bir donemde yaşamış insanların ruhsal durumlarının Jack London’ın Demir Okce’de olduğundan daha canlı tanımını başka hicbir yerde bulamayız: hataları, bilgisizlikleri, kuşkuları, korkuları, yanılgıları, etik kuruntuları, şiddet iceren tutkuları, akıl almaz alcaklık ve bencillikleri gibi. Bu tur konuları anlamak bu aydınlanma cağında bize cok guc geliyor. Tarih bize bunların gercekleştiğini, biyoloji ve psikoloji de neden gercekleştiğini anlatır; ama tarih, biyoloji ve psikoloji bu olayları canlı tutamaz.
-Anthony Meredith-
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Demir Okce Yazar: Jack London Cevirmen: Mustafa İrfan Seyrek Yayınevi: Ayrıntı Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2017 Baskı Sayısı: 1. Basım Medya Cinsi: Ciltsiz Barkod: 9786053142065