Bin yılların unutuşunda, kuş ucmaz kervan gecmez, zemherilerin kış masalları fısıldadığı bir dağ koyu… Ateşin başında, o eski dillerin kadim soylencelerini anlatırdı masalcı kadınlar. Buyulenmiş gozlerinde karanlığı kovalayan alevlerin oynaştığı cocuklar, masalların gercek olmadığı icin bu kadar guzel olduğunu bilmeyecek yaştaydılar.
Kadim kulturlerde benzer karşılıkları olan ve her bir dilde farklı isimlerle bilinen Elke ve onun bin yıllar suren intikamı, o eski dağ koyunu ve ailenin peşini bırakmayarak nesilden nesleyenilenecektir. Elke: Ateşle Muhurlenen’de; bin yılların yorgun bilgileri, şifacılık, cennetten kovulmuş melekler, doğaustu olaylar ve karşılaşmalar, kuşaklar boyunca suren ailelerin serencamları, Turk, Kurt ve Ermeni halklarının ic ice gecmiş, dil ve din farklarının da ayıramadığı ortak kultur ve tarihleridir anlatılan.
Yolların, surgunlerin, yoksulluğun, ayrılıkların ve olumlerin araya girdiği bu olumcul kovalamacaya, Elké’nin binlerce yıl oncesinden hasımları da katılacaktır.
“…Ben ki kutlu ateşten ve ışıktan gelenim… Adem’den oncesi ve sonrası yaratılanlar şahidim olsun… Tanrının lanetlediği butun mahlûkata and olsun ki; senin ve senden sonrakilerin ocağı huzur bulmayacak, toprağın bereket, soyun rahat yuzu gormeyecek; dirlik, duzen tatmayacak. …İşte o zaman senin kıyametin başlayacak. Sen ve zurriyetin, asla tanrı buyruğu ile olmeyeceksiniz.”
Bu anlatı; masalından kovulan kotucul bir varlığın hikayesidir.
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Elke Yazar: Hanım Kocyiğit Yayınevi: Klaros Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786058020450