“Cingoz, Mehmet Rıza’nın taklidini yaparken sinsi ve şeytani kahkahalar da atıyordu.
Devam etti:

‘Allo, allo…’ Her buyuk zabıta vakasında kim bilir kac yuz defa allo denmiştir. Ben bir zabıta romanı yazsaydım, ismini ‘Allo, allo’ koyardım.”

Allo… Allo… Yetişiniz! ilk defa 8 Aralık 1932-7 Mart 1933 tarihleri arasında Cumhuriyet gazetesinde 73 sayı hÂlinde tefrika edilmiş, Peyami Safa hayattayken gercekleştirilen ilk iki baskısında bu adla, 1968’de ve sonrasındaki baskılarda ise Zeyrek Cinayeti adıyla kitaplaştırılmıştır.

Allo… Allo… Yetişiniz!’de Zeyrek’te işlenen bir cinayetin ustundeki muammayı emniyet guclerine ve artık emekli bir hafiye olarak calışan ezeli rakibi Mehmet Rıza’ya destekle cozen Cingoz Recai, bu surecte, Suat Duman’ın tabiriyle, “devletin uyanık gozu” olarak millet yararına harcanması gereken bir hazinenin peşindeki kanunsuzları da bertaraf ediyor. Romanı, Prof. Dr. Seval Şahin’in tefrikayla diğer neşirler arasındaki farkları gosteren titiz notlandırmasıyla sunuyoruz.

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Cingoz Recai-AlloAlooYetiştiniz! Yazar: Peyami Safa Yayınevi: Otuken Neşriyat Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 12 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786051558639