Omer Hayyam XI. yuzyılın ilk yarısında, bazı kaynaklara gore 1040, bazı kaynaklara gore 1044 yılında Horasan’ın Nişabur kentinde dunyaya gelmiştir. Doğum yerinin Nişabur değil de Şemsad adlı bir koy olduğu da soylenmektedir. Ancak, doğum yeri neresi olursa olsun genclik yıllarının Nişabur’da gectiği muhakkaktır.
Omer Hayyam’ın babası İbrahim, Nişabur’da cadırcılıkla uğraşıyordu. Omer yaşadığı zamanın Âdetleri uzerine kendisine bir mahlas almak zorundaydı. O donemlerdeki şairler Firdevsi, Enveri, Asumani, Berki gibi gorkemli mahlaslar alırken Omer, babasının işi gereği “CADIRCI” anlamına gelen “HAYYAM” mahlasını aldı. Bu mahlas Omer Hayyam’ın maddeye ve gosterişe onem vermeyişinin bir gostergesi olarak da duşunulebilir. Ancak, Omer Hayyam’ın cadırcılık sanatı ile uğraştığına dair hicbir işaret bulunmamaktadır. Almış olduğu eğitim ve terbiye, tahsil zamanını cadırcılıkla gecirmiş bir kimsenin kazanabileceği eğitim ve terbiye değildir.
(Tanıtım Bulteninden)


Kitap Adı: Rubaiyat-ı Omer Hayyam Yazar: İsmet Nadir Atasoy Yayınevi: Dorlion Yayınevi Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13 x 21 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786052493151