Buyuk Dostum Can Dostum
Yazının bircok alanında yapıt vermiş, birbirinin hem okuru hem eleştirmeni olmuş iki insan: Aziz Nesin ve Tahsin Sarac.
Birbirlerinden saklayacak hicbir şeyleri yok ve birbirleri icin yapamayacakları şey de... Nesin ile Sarac`ın mektupları, ustun bir iş aşkı ve gorev bilinciyle, bataklık olarak gordukleri bir cağ ve cevrede verdikleri erdem ve onur savaşımının yanısıra, ender tanık olunan bir dostluğun, sevginin, ictenliğin belgeleri.
"Mektuplaşmalarımız bir dosya dolusu. Mektuplarımızı bir kitapta derleyeceğim. Ben onu, dikenli kabuğu soyulmamış, kabukları soyulunca en icten apak yemişi cıkan kestaneye benzetirim. Dışından sert ve dikenlidir. İci arı duru, apak, tatlı...
Sevgili Tahsin olmekle en buyuk kotuluğu kendisine yaptı ama, bundan haberi bile yok. Oysa olmekle bana yaptığı kotuluğu ben yaşadıkca hep duyumsayacağım."
Aziz Nesin`in onsozunden
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Aziz Nesin - Tahsin Sarac Mektuplaşmaları Yazar: Aziz Nesin Yayınevi: Nesin Yayınevi Hamur Tipi: 1. Hamur Sayfa Sayısı: 264 Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786059569125