İşsizlik, eğitim ve sağlık imkÂnlarının kotuleşmesi, ekonomik kriz, artan intiharlar, boşanmalar, kadın ve cocuk tacizleri, cinayetler, yapılan usulsuzlukler, yolsuzluklar, adaletsizlikler birden gundemden duşurulerek yerine herkesi ilgilendiren ama dar bir cevrenin detaylarını bildiği, istifade ettiği Kanal İstanbul Projesi kondu.
Devamında her konuda uzman(!), her derde derman, her kilide maymuncuk babından zek ve donanım abidesi yorumcuların sırasıyla tum havuz “kanal”larında dolaştırılması sureti ile kamuoyu desteği alınmaya calışıldı. Kanal kanal donen bu adamların sahipleri, Joseph Goebbels’e parmak ısırtırcasına yapıyordu propagandalarını. İşin icine yer altındaki hazinelerden tutun, beka sorunu, hatta din ile iman bile katılıyordu. Fakat bu sefer gozden kacırdıkları bir şey vardı. İktidarın ve devşirilmiş medyanın, mankurta cevrilmiş iş dunyasının, ihale ile prangalanmış muteahhitlerin, koltukla ruhu satın alınmış burokratların tum imkÂnları seferber etmesine karşın, korkmayan, itiraz eden, yuksek sesle şehrine, ulkesine sahip cıkan insanlar vardı.
“Ya Kanal, Ya İstanbul!”
Son donemin ozgun ve cesur kalemlerinden Gazeteci-Yazar Sinan Eskicioğlu, Kanal İstanbul gibi sadece İstanbul’u değil, butun Turkiye’yi etkileyen, ilgilendiren bir projenin tum boyutlarıyla bilinmesi gerekliliğinden hareketle nerdeyse tamamı acık kaynaklardan, yorum ve analizlerden oluşan bu kitabı siz değerli okurlarımız icin hazırladı…
Zira herkesin konuştuğu ama cok az kişinin detayını bildiği bu projenin kamuoyunda hak ettiği kadar tartışılmadığı değerlendirilmektedir.
Konuya vakıf olunarak yapılan tartışma, değerlendirme ve analizler sonucunda demokratik bir referandumun yapılması demokrasi ve kent kulturumuz acısından cok değerli olacaktır.
“Ben yaptım, oldu!” anlayışının sona ermesi umuduyla Katar İstanbul kitabımızın zihin acıcı olmasını diliyoruz.
Objektif okuyun, kararı ozgur verin.
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Katar İstanbul - Cılgın Bir Kanal Hikayesi Yazar: Sinan Eskicioğlu Yayınevi: Halk Kitabevi Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 208 Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2020 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786257182348