Bu kitap; gizem, aşk ve buyulu gercekliğin birbiriyle zarif dansıdır. Okur sadece izlemiyor, kendini o dansın icinde buluyor. Onlar, yazarın deyişiyle "zamanın kıyısında gezinen hikÂyeler." Karakterler hayattan kopmamış olsalar bile kendi atmosferlerinin arayışı icindeler. Ayrıca mekÂnın sınırlarında aranan ne, diye sorgulatıyor kitap.
"Dar bir Avludan bir karaltı cıktı, adımlarında asi ruhlara ozgu bir boş vermişlik, yanıma geldi, benden kendisine Âşık olmamı istedi."
"Hızlanıyoruz, o kadar hızlanıyoruz ki otobus şehri ikiye yarıyor. Girdiğimiz virajda otobusun koca tekerleri, geniş camları, kaportası esniyor. Hissediyorum! Hicbir metal boyle esneyip kıvrılamaz. Burası zamanın değiştiği yer olmalı, cunku burada balkon tırabzanı uzerinde bir kadın da var. Bakışları kendi ucurumuna inebilecek soğuklukta."
"Yas, her yerde yastır, ama sıkılan dişlerimin arasında olmamalı belki. Yaz ortasında kıvrılıp bukulemiyor insan yorgan altlarında. Evin icinde bir soba kuruyor. Soba bodrumda. Evde bir hukum var, hukum yaban otlarında. Aklın dengesini bozan ışık dışarıda, guneşte. Evde ceset kokusu. İnsan yaz ortasında guneş kusuyor, pis bir guneş kusuyor. Mutfak ne guzel ne cirkin, kavun ha sarı ha gri. Yaramaz bir iblis, zamanı kucaklamış koşuyor, sus yapıyor, goz kırpıyor sonra. Tam bu sırada ya da değil..."
"Sen, ama... dondun dolaştın kendi karanlık cağını eşeledin, sonra oraya sahipsiz, hasta bir kopek gibi kıvrılıp yattın."
"Cepheleri sıvasız evler arasında uzayan ve uzadıkca karanlığın icinde kaybolan yola baktım. Bu fısıltılı urperişin icinde, sanki evren de bir yılan gibi oraya doğru akarak varlığını yitiriyordu."
"Evin taşlarına kadar sinmiş keskin bir koku her yeri kaplamıştı. Kokunun verdiği o tuhaf serinlik hissi, eşyanın dalmış olduğu alacakaranlık bir ruyadan geliyordu. Ve binanın yıllardır aralıksız gorduğu, surekli genişleyen o ruya; kendi testisini catlatmış, sızıyordu."

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Sesiyle Gelen Yazar: Murat Dai Yayınevi: Hangi Kitap Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 103 Ebat: 13 x 20 İlk Baskı Yılı: 2020 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786056951107