Kahvehane sakinleri, can sıkıntısından patlamak uzereydi. Şahsuvar’ın ihtiyarladığını, zamanında donemediğini duşunuyorlardı. Burası “HikÂye Kahvehanesi”ydi. Oyun oynamayı sevmezlerdi fakat beklemek zor gelir, vakit gecirmek icin bir iki el domino atarlardı. Beni, Şahsuvar’ın yerine gecireceklerini fısıltı gazetesinden duymuştum. Ertesi sabah ocakcı Kara KÂmil herkesin icinde, “Sen Şahsuvar’ın veliahdısın. Onun ne zaman geleceği mechul, bir gun dahi beklemeye takatimiz kalmadı. Yarından tezi yok yollara koyulman, getirdiğin oykulerinle bizi besleyip ruhumuzu aydınlatman gerekiyor. Sabah seni buradan uğurlayacağız,” demez mi! “Ne olur bana bu yuku yuklemeyin! Hem Şahsuvar olmedi daha, geldiğinde ne deriz. Kurşun gibi ağır bu yuku kaldıramam! Acıyın.” Ne kadar karşı koyduysam da kimseyi ikna edemedim. Herkes olmaz diye başını sallıyordu. “Ben ona tatlı bir dille anlatırım, duşunme bunları,” dedi Kara KÂmil. İstemeyerek bu vazifeye atanmıştım.
Ben DÂhil, coğunlukla apartman ve mahallenin merkeze alındığı oykulerle calıyor kapımızı. Apartman gorevlileri, yoneticiler, kahvehane sakinleri, tuhaf kiracılar doluşuyor duş dunyamıza. Tekduze hayatları canlandıran hikÂyelerde Şahsuvar gibi ozgun karakterler inşa ediliyor. Hayal ve gerceğin eğlenceli bir carpışması Ben DÂhil.

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Ben Dahil Yazar: Sabri Gumuş Yayınevi: Şule Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 133 Ebat: 12,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2020 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786052199251