Kapı acıldığında koğuştan beş kişi cıktılar, ust aramasından sonra demir kapılar ardı ardına acıldı. Goruş kabininde babasını beklemeye başladı sabırsızca. Onun icin zaman onemliydi. “Erken alsalar olmaz mıydı?” diye duşunurken karşısında babasını gorduğunde yuzunde gulucukler actı. Ev halkını, mahalleliyi, arkadaşlarını sormadan direkt konuya girdi. İlk once okuduğu kitaptan bolumler aktardı. Sonra, “Badara-Hemşin’de yazları yakın akrabalarımız bizim evde toplanırdı,” dedi İshak. “Hatta civar koylerden ailemizin diğer fertleri gelirdi. İlk once yemekler yenilir ardından ikinci kata tahta merdivenden cıkılarak, herkes sırasıyla yerine otururdu. En onde babamın dayısı Mehmet, bir adım gerisinde diğer dayısı İshak, solunda ise Hasan otururdu. Sen ve Rafet ağabeyim kapı girişinin solunda otururdunuz. Mehmet dayı Rusya’dan gelen mektubu okur, bir sehpanın etrafına toplanır birlikte yanıtını yazardınız. Okunan mektubu sonunda bir tasın icinde yakardınız. Kucuk olduğum icin o zamanlar aklım ermezdi. Bugun duşunduğumde ancak anlayabiliyorum birilerinin eline gecmesin diye yakıldığını.”
Babası İshak’a bakmakla yetindi. Bir ara bir şey soyleyecek gibi oldu, vazgecti.

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Ege'den Hemşin'e Yazar: Huseyin Tabip Taşkın Yayınevi: Babek Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 135 Ebat: 13,5 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2020 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786056945670