Dunya değişim uzerine kurulmuş. Hayatımıza giren her şey bir muddet sonra bu kuralın şartlarına boyun eğiyor. Teknoloji ve ihtiyaclar bazı meslekleri bile değişime uğratıyor veya yok ediyor. Canlılar da oyle değil mi? Doğduğu andan itibaren değişim surecine giriyorlar. Hatta yıllar sonra gorduğumuz dostumuza, "Aaaaa ne kadar değişmişsin, az kalsın tanıyamayacaktım" gibi laflar ediveriyoruz. Bu kitabımda coğunlukla kendi hayatımda tanık olduğum değişimlere değindim. Zorluklar ve mutluluklarla ic ice yaşamışız. Bir zorluğun ustesinden gelmek, mutlu olmanın en temel unsuruymuş. Onun icin insanlar hayatlarını tehlikeye atarak zorlu dağlara tırmanışlar yapıyorlar. Tek amacları var. Başarmış olmanın mutluluğunu yaşamak. Cocukluğum, okul yıllarım, gencliğim hep zorluklar icinde gecti. Ama inanılmaz mutluluklar yaşadım. O donemin yaşam bicimi boyleydi. İnsanlar calışırlar, uretirler sonra bir arada, dayanışmanın ve paylaşmanın mutluluğunu yaşarlardı. Şimdi boyle yaşantı kalmadı. Eski zorluklar ve mucadele de yok. Yeni bir cağa girdik. Makineler bizim yerimize işleri yapıyorlar. Teknoloji her an her zaman yanıbaşımızda. Merak etme, ozleme, hasret yok. Elimizde kucucuk kutucuklar var. O bize her şeyi anlatıyor. Elimizden hic duşmuyor. Otobuste, kafede, plajda, her yerde bizimle cok iyi arkadaş. Doğayla ic ice olma, dostluklar, paylaşımlar, mutluluklar mı? Boşverin onları, cok geride kaldılar. Değişim onları sildi supurdu...
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 184

Baskı Yılı: 2016

Dili: Turkce
Yayınevi: Karina Yayınevi
Kitap Adı: Aklımda Kalan Kırıntılar Yazar: Hasan Cakıcı Yayınevi: Karina Yayınevi İlk Baskı Yılı: 2016 Dil: Turkce Barkod: 9786054976973