Zirvedeyim... Guneşi kucaklıyorum... Guneşin ışınlarını soluyorum... Işığın sesini duyuyorum... Turkiye'nin en yukseğindeyim...

"Bir zamanlar Ağrı Dağı eteklerinde bircok milliyetten insan kardeşce yaşardı. Turk'u, Kurt'u, Ermeni'si, Gurcu'su..." dedi Hamit. Sozunu Kemal Oğretmen tamamladı.

"Azeri'si, Acem'i, Arap'ı..."

"Kurtler Agiri, Ermeniler Ararat, Turkler Ağrı demişler insanlığı kucaklayan bu yuce dağa... Bir gun gelmiş Ağrı'da kardeşlik bitmiş. İsmiyle ozdeşleşmiş, Anadolu'nun Ağrı'sı olmuş..."

"Anadolu'nun Ağrı'sı..."

"Ararat'ın kendisi de, gonlu de yuce, herkesi sevgiyle kucaklayacak kadar buyuk."

"Ne zaman ki emperyalistler Anadolu'ya girdiler, kardeşlik bozuldu. Ermenilerin yaşadığı kıyımı anlayabilmek icin Alman emperyalizminin Osmanlı uzerindeki emellerini ve Ermenileri arkalayan Carlık Rusya'sının ve İngiliz emperyalizminin bolgedeki fonksiyonlarını doğru değerlendirmek gerekir. Emperyalizm hesaba katılmadan yapılan tum tahliller ve tespitler temelden yanlıştır. Yanlışta ısrar edenlerin samimiyetinden kuşku duyarım. Bugun yaşananları da bu bakış acısıyla değerlendirmek gerekir."

"Ağrı eşiği, kronik veya gecici rahatsızlıktan dolayı oluşan ağrının zaman icerisinde hasta tarafından daha az algılanması veya ağrı duygusunun gecici bir sure algılanmamasıdır. Bir başka şekilde aynı derece rahatsızlığı olan hastalarda ağrı duygusunun farklı şiddetlerde algılanması olarak da tanımlandırılır. Orneğin bir hasta ağrıdan bayılabilirken diğeri aynı tepkileri gostermeyebilir veya cok dayak yiyen biri hic dayak yemeyen birine gore ağrıyı daha az algılar."
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 326

Baskı Yılı: 2016

Dili: Turkce
Yayınevi: Kurgu Kultur
Kitap Adı: Ağrı Eşiği Yazar: Ferhan Topcu Yayınevi: Kurgu Kultur İlk Baskı Yılı: 2016 Dil: Turkce Barkod: 9786059257107