"Şimdi" unuttuğunuz her şeyi yeniden hatırlama zamanı.
Laniakea-Başlangıc romanının kahramanları, herkes gibi sıradan bir Dunya gunune uyanmışlardır. Ancak gun oyle surmez.
Anlatıcı, 2014 yılının ilkbaharında başlayan olayı giriş bolumunde bize şu sozcuklerle sunar:
"Genc bir cift bir motosikletle dağda kamp yapmaya giderler. Yol tahmin ettiklerinden uzun surmuştur ve dağın kamp yapmaya elverişli bolgesine ulaşmaları alacakaranlığı bulur. Karanlık tam olarak cokmeden cadırlarını kurmak icin aceleyle davranırlar fakat işte tam o anda ne olduysa kadın ortadan kaybolur, erkekse ertesi gun bir coban tarafından hayatını yitirmiş bicimde (işin bu kısmı bambaşka yonlere goturecektir bizi) bulunur. Allahtan kimliklerini belirlemeye imkan verecek bazı materyaller kaybolmamıştır da kişilerin ailelerine bilgi verilir ve soruşturma icin hızlı bir başlangıc imkanı bulunur. Aslında elde yalnızca tuhaf konumda bir ceset vardır, kadına dair sadece bir iki camaşır dışında fazla belirti olmadığından o gercekten var mıydı sorusu bile belirsiz kalmıştır! İşte benim devreye girişim bu soruya (karanlığa) biraz aydınlık katmayı mumkun kılar. Tabi bazıları icin boyle olur cunku bilmediğimiz şeyleri duymaya gormeye muktedir değilizdir coğu kez."

Meydana gelen olay oylesine sıra dışı ve mantığa aykırıdır ki, yetkililerce derhal yuksek seviyeli ulusal guvenlik kapsamına alınır ve istihbarat elemanlarınca bir dizi soruşturma başlatılır. HikÂyenin gelişim evrelerinde, okuyucu kendini bircok farklı zaman ve boyutta gezinirken bulur.

Zamanda yolculuk, Teleportasyon ve hatta soyut boyutların, altınızda super gelişmiş bir uzay gemisi olmadan bile nasıl ulaşılabilir olup ic ice surebildiklerinin şaşırtıcı kurgusudur bu roman.

Son yıllarda adından sıkca soz edilen "kuantum dolanıklık" kavramının, gundelik, sıradan hayatımız icinde biz insanoğlu ve insankızının her zaman cok da farkında ya da umurunda olmadan nasıl işlediğine dikkat ceken yazar, paralel dunyaların varlığına dair cok boyutlu bir anlatım sunuyor okuyucuya. Ve yeni Bir Dunya'ya gecişin butunsel şifasını amaclamadığını da ekliyor.

Anayurt-Lemurya uclemesinin ilk kitabı olan Laniakea romanı, gelişmiş fiziğin, spritual ve felsefi cıkarımların birbirlerinden hic de uzak olmadıklarını fantastik-bilimkurgu tarzı ile ortaya koyan bir roman.
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 308

Baskı Yılı: 2016

Dili: Turkce
Yayınevi: Cinius
Kitap Adı: Laniakea Yazar: Sibel Atasoy Yayınevi: Cinius İlk Baskı Yılı: 2016 Dil: Turkce Barkod: 9786053235880