Gezegeninize geldiğim on yedi yıldan beri buyuk bir metropol yerine kucuk bir Anadolu kasabasında yaşamam, fiziksel farklılığımı saklamama yardım etti. Esnafın, ahalinin benim hakkımda kendince teorileri var. Cin carpması, akraba evliliği, kucukken gecirilen havale gibi. Bunların hepsi "uzaylı" olmaktan daha sıradan şeyler olduğu icin hicbirini yalanlamadım. Kendimi oyle veya boyle kabul ettirdim sayılır. Galaksiler, androidler, eşcipler, virusler, bitimsiz kıyametler, helijetler, neon pigmentler, tekno operalar, kronal giyotinler, cıtırdayan molekuller ve tabii ki muammalı uzaylılar… Ve karşılarında endişeli, ofkeli ve rekabetci turdeşlerimiz… Sonra insanlığa mesajı olan cirkin bir karpuz şarkı soylemeye başlıyor. Sonra Akbil basıp Laleli tramvayına binerek ışınlanıyorlar… Biraz insan biraz robot, biraz dunyalı biraz uzaylı, biraz hologram biraz gercek… Dunyalılar, TBD Bilimkurgu Yarışması'nda 2011-2015 yılları arasında derece alan oykulerden yapılmış hararetli bir secki.
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 171

Baskı Yılı: 2016

Dili: Turkce
Yayınevi: İletişim Yayıncılık
Kitap Adı: Dunyalılar Bilimkurgu Oykuleri Yazar: Kolektif Yayınevi: İletişim Yayıncılık İlk Baskı Yılı: 2016 Dil: Turkce Barkod: 9789750519765