1876 yılı baharında gayrimeşru bebeğimi doğurmak uzere evin erkeklerinden habersiz Buyukada'ya gonderildim. Yanıma Bedriye Kalfa'yı verdiler. Evin kadınları baba ve ağabeyime kucuk bir hikÂye takdim ettiler. Para kazanma hırsıyla yaşayan babam yokluğumu dikkate alacak vaziyette değildi zaten. Sadece ağabeyim bir sure uzaklarda olacağımı duyunca şaşırmış. Sofrada kızılcık hoşafını kaşıklarken bir an donup kalmış. Ona oyle anlatıldığı uzere, guya, talihsiz bir kaza neticesinde saclarım tutuşup yandığından, Bedriye Kalfa ile halamın Beyazıd'daki konağına gideceğime, bu sayede kendimi biraz olsun toparlayacağıma inanıvermiş. Boyle başlıyor Gozyaşı Konağı. Gencecik bir kadın, karnında bebeği, kederli ve mağrur, adaya geliyor. Kaderden, ayıp arayan gozlerden, hayata hukmeden erkeklerden uzağa… Bir yanda ahlÂka hurmet ve fikri mukaddes masalları, diğer yanda kıpır kıpır hurriyet meseleleri… Şebnem İşiguzel, neşeli, aşk dolu, hayat dolu bir romanla yeni bir ses katıyor, sesine… edebiyata…
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 250

Baskı Yılı: 2016

Dili: Turkce
Yayınevi: İletişim Yayıncılık
Kitap Adı: Gozyaşı Konağı Ada 1876 Yazar: Şebnem İşiguzel Yayınevi: İletişim Yayıncılık İlk Baskı Yılı: 2016 Dil: Turkce Barkod: 9789750519758