Huzunludur ney, huznu sever. Bu yuzdendir belki, hep huzunlu insanlar ney ufler.
Ayrılıklardan şikayet edenler, "hic"liğe kucak acanlar, mukaddes bir azÂb’ı olanlar sever en cok "ney"i.
Bilinmezin ve erişilmezin ozlemiyle gonulleri tutuşan ezeli yenikler icin bir sırdaş, bir yoldaş, bir dert ortağıdır adeta ney.
Ruhu ipek bir kumaş gibi orseleniveren fÂnilerin dermanıdır.
Dunyayı tahammul edilemez bir gurbet bilenlerin tek kurtuluş noktasıdır.
Alemin ozu olan insan, kendi varlığına benzetir neyi. Bu yuzdendir ki hep ağlatır insanı, ney sesi. Aslında aşk yolunun yolcusu icin hepsi birer duraktır. Hem neyi, hem de neyzeni…
“Aşk kime benzer” dedi.
“Aşk bir neyzene benzer” dedim.
“Aşk bir neyzene benzerse biz neyiz?” dedi.
“Evet” dedim “Cok doğru!"
“Aşk bir neyzene benzerse, biz 'ney'iz!”
-Mevlana Celaleddin Rumi
Şebnem Pişkin’in Kırık Ney romanını; Neyzen Tevfik’in ‘Hic’liğinde, ustadlarımın nefeslerinde neyzenlik yolunu katetmeye calışan biri olarak, bir solukda, zevkle ve heyecanla okudum. Kendisine daha nice yazılarında, ‘ney-neyzenlik’ meşki ve aşkı yolunda başarılar diliyorum, Allah aşkını artırsın…
- Neyzen, Doc. Dr. Suleyman Eeguner

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Kırık Ney-Bir Neyzen Tevfik Romanı Yazar: Şebnem Pişkin Yayınevi: Kent Kitap Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 167 Ebat: 12 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2020 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786052307335