Kimi zaman anlam bir bireyin doğumu, kimi zaman da bir bireyin anlam dışı olumudur. Birisi mutluluk, diğeri matem getirir sevenlere, bir de aşıksanız oyle zordur ki geriden gelen yıkım gelecek icin... İnsanlar yıkılacakları gunu bilselerdi o yıkım anının onune kac metre yukseklikte duvar orerlerdi acaba ya da yıkımdan once kac yurek duygu seline kapılıp cağlayan olup akardı başka yureklere? İnsanlar bu yıkım anlarını bilselerdi, bir adım gelene beş adım değil sonsuzlukta gul doker, butun gullerin dikenlerini kendilerine batırırlar da en yakınlarının yokluğunun olacağı o gunun gelmemesi icin nergis olurlardı ve bir kovanda arı ile bal, tavuğun altındaki yumurtadan cıkacak civciv, armut ağacında dal, bir cocuğun dudaklarında kiraz kadar al olurlardı ve anların anlamsızlığı gelmesin diye dik dururlardı yaşama karşı. Hayat işte. İnsan kalabalığının arasında dahi bir huzun gizlidir. Ve onu o bilirken yiyeceği meyveyi bazen secme hakkı olamaz, kim yediye gider.
İşte oyle anlar vardır ki barış istesen de bazen “Olum sen beni es gecme” diyenlerin dunyasında, o guzel meyvelerden birisi sizin hayatınızı alır, siz de geride bıraktıklarınıza o hayatı alan meyveyi hatırlatmak icin orada olursunuz.
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Biraz Aşk Biraz Savaş Yazar: Coşkun Kaplan Yayınevi: Cinius Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786057932785