“Anlatıyorum, o halde varım”
Evet, doğru okudunuz. Duşuncelerin yanı sıra, duyguları da her zaman anlatmak gerek. Onemli olan, hayata anlam kazandırmak. Hatta bir kıvılcımın inanılmaz buyuk yangınlar cıkarabildiğini bilmek.
“Olum, neydi gercekten?” diye sordu biyolojik silah uzmanı kadın.
Ruya gibi bir diğer kadın, “Kalp sadece organdır, oysa yurek…” gibi duygusal yaklaşımlarda bulunurken cok istediği her şeyin mutlaka gercekleşeceğine de inanıyor. Bir başka kadına duyduğu aşkı, Estrella’nın Yıldız anlamına geldiğini soyleyerek anlatıyor ve roman yazarı arkadaşına keskin onerilerde bulunuyor; Sadece aşk yaz, diye haykırmıştım…
Herkes kendi cehennemini yaşar. Acı veren hatıraları unutarak huzurlu bir hayata başlanabilir mi? Peki, kendine faydası olmayanın, kime faydası olabilir ki?
Bir colun talihsiz yolcusu muyuz, dengesiz ve hatta tutarsız mıyız?
Hayatın olağan seyrinde herkesin ilgisini cekenin, yeşil duzluklerde bulunmamla ilgili olduğunu oğrenmiştim artık.
En diplerine duştuğum karanlık ve kasvetli ucurumların korkunc, iğrenc ve camurlu diplerinde olmamla hic kimsenin ilgilenmediğinin de ayırdına varabiliyordum. Oysa vazgecmemekti onemli olan…
Antakya gibisi yoktur bu memlekette; Yazarı, cizeri, duşuneni ve okuru ile guzide, fevkalade. Necdet Ozkaya bu antik şehrin cağdaş ve usta kalemidir. Cumlelerinin icinden, bu engin kulturel miras damlar ve damladığı yere buyuk keyif verir.
(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Kimliği Mechul-Mistik Gol Dortlusu 2 Yazar: Necdet Ozkaya Yayınevi: Yeni İnsan Yayınevi Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9789752498648