Ayağa kalkıp etrafıma bakındım, bu denli hoş bir goruntuyle daha once karşılaşmadığımı itiraf etmeliyim. Etrafımdaki kırlık alan kesintisiz bir bahce gibi gorunuyor, genellikle dort metre kare buyukluğundeki etrafı citle cevrili tarlalar da cicek kumelerine benziyordu. Bu tarlalar yarım donum buyukluğundeki korularla ic ice gecmişti ve tahminime gore ağacların en uzunu iki metre boyundaydı. Sol tarafımdaki şehir, bir tiyatrodaki kent dekorunu andırıyordu...
Unu kendi cağını aşan her eser gibi, Gulliver’in Seyahatleri de cok farklı okur kitleleri tarafından verimli bir şekilde, zevkle okunuyor. Yirminci yuzyılın ağırlıklı kurmaca yazımına alışkın okurlar onu bir roman turu olarak okudular. Bu metinde ana karakter olan Gulliver’in dort seyahati boyunca başından gecen maceralarını, deneyimlerini, başarılarını, gelişimini ve hayatta kalma becerilerini ilgiyle izliyoruz. Gulliver’in Seyahatleri’nin ekranlar, cocuk kitapları ve cizgi romanlar icin bircok başarılı uyarlaması, bu turden bir okumanın urunudur ve kitabın sureğen başarısı da buyuk olcude bu nedene bağlı olabilir. Swift şuphesiz ki okurun masallara olan kadim arzusuna hitap etmekte ve bununla eğlenmektedir; oyle ki masal okumaya yeterince tutkulu olanlar, bu kaygısızca ciziktirilen modern Ulysses’in uzun ve tehlikeli seyahatlerine ara verdiğinde veya son verdiğinde donduğu Bayan Gulliver’de bir Penelope bulabilirler. Gulliver’in Seyahatleri hem bir hikÂye kitabı hem de bir roman olarak okunabilir zevkli bir metin...
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Gulliver'in Seyahatleri Yazar: Jonathan Swift Cevirmen: Arzu Goncu Yayınevi: Ayrıntı Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786053143444