Şanslı Leif ve Thorgunna’nın oğlu Thorgils Leifsson’un doğumuyla başlayan hikÂye, 1001 yılında gecer. Annesinden kendisine miras kalan gizemli bir goru yeteneğine sahip olan Thorgils, İskandinav kentlerinde ceşitli maceralara atılacağı bir seruvene cıkıyor. Odin’in Cocuğu’nda yeni yeni yayılmaya başlayan ‘Beyaz İsa’ hareketine karşı Kadim İnanclarını korumaya calışan Vikinglerin yaşadıklarına tanık oluruz. Maceranın başladığı bu ilk kitapta, koruyucu tanrısı Odin, Thorgils’e tehlikeli yollarda rehberlik ediyor.
Viking sagalarından ilham alınarak kurgulanmış bu tarihi romanda Kuzey’in buyuk halklarının gecmişi buyuleyici karakterler ve sahnelerle yeniden canlandırılarak okura eşsiz bir fantastik evren sunuyor.
“Hayatım o kadar tuhaf, diğer insanların tekduze gelişiminden o kadar uzak ilerlemişti ki, daha derin bir amac olmalıydı. O kadar badire boyunca bana goz kulak olmuş olan Hepimizin Babası’nın şimdi İrlanda denizinin soğuk gri sularında boğulmama izin vermeyeceği sonucuna ulaştım. Benim icin başka planları vardı. Aksi takdirde, en uzak yerlerde bana neden bu kadar şaşılacak olay gostermiş veya bu kadar cok şey oğrenmeme izin vermiş olsundu ki?”

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Viking-Odin'in Oğlu Yazar: Tim Severin Yayınevi: Ren Kitap Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786057944108