Cumhuriyet devrimlerini yurekten benimsemiş bir Cumhuriyet aydını demirci Ali Ustanın ve babasız buyumuş, okuma yazması olmayan, ama bilge diyebileceğimiz Mumune Hatunun ucuncu cocuğu olarak İkinci Paylaşım Savaşı’nın hukum surduğu, Turkiye’nin kıtlıktan yokluktan inim inim inlediği yıllarda dunyaya gelmişim. O gunlerin, Ataturk’un başlattığı devrimlerin yurdun her koşesine ulaşmasını sağlamaya calışan İsmet İnonu’ un Cumhurbaşkanı, Hasan Ali Yucel’ in de Milli Eğitim Bakanı olduğunu ilkokula gittikten sonra oğrenecektim. Ataturk’un 15 yılda ne buyuk işler yaptığını oğrendikce ona olan hayranlığım zamanla surekli olarak artacaktı. Cocukluğumda Ahmet dedem tarafından yaptırılan iki katlı, cimentosu samanlı camurdan ve taştan yapılmış karkas evimizin oturma odasını susleyen duvarda asılı iki yakışıklı kişiye ait resimler vardı. Kucuk yaşlarda onları dedelerimin resimleri sanırdım. İlkokula gidince aynı resimleri okulun salonunun duvarlarında da gorunce dedelerime olan hayranlığım daha da artmıştı. Artık onların Turkiye Cumhuriyeti’nin kurucuları yuce Ataturk ve İsmet İnonu olduklarını oğrenmiştim. Bendeki Ataturk ve İnonu sevgisi boyle başlamıştı.
Anılarımı neden yazmaya gerek duyduğuma, Birinci Bolumu’n Giriş’ inde biraz değindim.
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Bir Yaşam Oykusu-Eğitime ve Bilime Adanmış Bir Omur Yazar: Suleyman Bozdemir Yayınevi: Karahan Kitabevi Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 14 x 21 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786057990198