Arka Kapak Yazısı (Tanıtım Bulteninden)

Bu kitap; her yaş seviyesine hitap eden, ozellikle de cocuklarımızın, genclerimizin istifade edebileceği, yalın, anlaşılır bir eserdir. Okuyucuyu sıkmayacak bir uslup ve iceriğe sahiptir. Olumlu duşunce, kişilik gelişimi niteliğinde bir kişisel gelişim eseridir. Bu kitapta kendi aynanızda yolculuğa davet ediliyorsunuz. “Kendini Fethet’’ adlı bu eserin cocuklarımızın eğitimine buyuk katkısı olacağını ve kişisel gelişim kitapları icerisinde mustesna bir yer edineceğini duşunuyorum. Yazar Mehmet Nuri KAYNAR, her bolumde akıcı uslubu ve hikÂyelerle renklendirerek anlattıklarıyla okurun ağzına damla damla bal akıtıyor. Bu kitabı okuyan herkesin ‘iyi ki vakit ayırarak okumuşum’ diyeceğine inanıyorum.
Yazara gore ahlaki, fiziki, ilmi başarı; inanc ve emekten besleniyor. Kendini Fethetmek insanın ic disiplini ile ilgilidir. Dıştan gelen darbe ne kadar şiddetli olursa olsun darbeyi goğusleyecek ve onu fırsata donuşturebilecek bir ic iradeye sahip olunursa, işte o zaman cekic darbeleri ile dovulen demir misali her gelen darbenin, aslında seni celik gibi bir irade sahibi yapmak icin verilmiş bir fırsat olduğunu gorursun. İnsanın değişime once kendisinden başlaması gerekliliğini insanın mukemmel bir mekanizmaya sahip olduğunu, kÂinatı keşfetmek icin once KENDİNİ KEŞFET mesi ve kendini tanıması gerektiğini soylemektedir.
Fatih Sultan Mehmet “Ya ben Bizans’ı alırım, ya Bizans beni” derken nasıl kararlı bir irade ortaya koymuştur değil mi? Sultan Mehmet’in “Fatih” sıfatını alması icin fetih aşkıyla yoğrulması, pişmesi gerekiyordu. Bu iradeyi gosterdi ve sonunda ismi Fatih Sultan Mehmet Han oldu. Fetih aşkı yureğinizde bir kor olursa gemileri karadan yurutme pahasına ulaşamayacağınız hedef yoktur.
Unutmayalım ki; buyuk fetihlere ancak cozulmeyen, kararlı bir irade ile ulaşılabilir. Tutkuyla bağlılık gerektiren bir sevdadır fetih. “Nefsini temizleyen felaha ermiştir.” olcusunde ifade edilen ilahi hikmete kulak vererek once kendi ic dunyamızın fethini gercekleştirmeliyiz. Buna once kendimiz inanmalıyız. Kendi ozumuzde olan zafiyetleri bir bir fethederek, kendi potansiyel enerjimizi acığa cıkarmalıyız.
Zaman oylesine hızlı akıp gidiyor ki kaybedecek zamanımız yok. Haydi! Vakit FETİH vakti…
Kendi sırrına ermeye hazır mısın?

Editor: Behcet Gulenay

Kitap Adı: Kendini Fethet Yazar: Mehmet Nuri Kaynar Yayınevi: 7 Harf Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13 x 20 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786058985834