Arka Kapak Yazısı (Tanıtım Bulteninden)
´´Cıt Yok´´ bugune dek yazdığım en kişisel kitap olabilir. Ciddi kanser ve sağlık hizmeti sorunları ve ana karakterin tam sağırlığı bana cok yakın konulardı.
Oğlum da aralarında olmak uzere, kanserle savaşmış aile uyelerine ve dostlara sahip olarak, elimde hastalarla ilgilenen doktorlara, cerrahlara ve hemşirelere saygı duymaktan ve guvenmekten başka yapacak şey yoktu. Guvenimizi ve inancımızı yetenekli profesyonellerin deneyimine sunduk. Bunun icin sonsuz muteşekkiriz. Bu mukemmel bakım standartının butun aileler icin gecerli olmasına inanıyorum.
Tumuyle duyma yetisini yitirmiş bir karakterin gozunden Cıt Yok´u yazmak goz korkutucu ve kamcılayıcı bir cabaydı. Roman icin inceleme yaparken sağırlara iletişimde yardımcı olmak icin pek cok kaynak bulunduğunu oğrendim: cevirmenler, teknoloji, işaret dili, rehber hayvanlar ve dahası. İşitme kaybı yaşayan pek cok kişi gibi, Amelia faydalanacağı bir dizi yardıma sahip. Kendi zorlukları ve şeytanları olan bir kadın kimliğindeki Amelia icin yarattığım şartlara ve kişiliğe gore, romanın hızlı akışını korumaya yaradığı kadar, Amelia´ya kullandırtmayı sectiğim kaynaklar da pek cok olasılıktan sadece birkacı olarak secildi. Kendim de işitme engelli biri olarak,ihtiyacım olduğunda pek cok kaynağa ulaşabilişeceğimi oğrenmekten cok mutluyum.
Umarım Amelia´ya hakkını verebilmişimdir.
Kitap Adı: Cıt Yok Yazar: Heather Gudenkauf Yayınevi: Dorlion Yayınevi Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21,5 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786052237588