Suyun ote yakası- ah osmanlı, ne ettin de yunan'a bıraktın bizi? Meric'in iki yakası birbirine kardeştir. Turkiye de okunan ezanla, burada namaza dururuz. KÂbe’miz bir, dinimiz bir, dilimiz bir...
doğru dersin be kızanım. Buradan bakınca suyun ha ote yakası, ha beri yakası...
Bosna’da barış- savaş bosna'yı hallac pamuğu gibi atıyordu. İzine gittiklerinde miryam, yusuf'un babasının ve uc ağabeyinin savaşta olduğunu duydu. Korkuyla sordu. -ya yusuf? O yaşıyor mu? Herhalde dağlardadır, gonullu savaşa katıldı. Yaşasa da senin icin fark etmez. Artık dostluk komşuluk bitti. Biz onlarla duşmanız!
Kiracı- gestapolar tavan arasındaki hizmetcilerimize once tecavuz edip, sonra oldururler. Ben korktum, hep sustum. Uc cocuk doğurdum ailemin katilinden. Ona karılık ettim.
-kızlarınız biliyor mu?
-hayır onlar asla bilmeyecekler!
Onu melekler alm ış- alman polis ellerindeki kelepceyi cozmeden, hava alanındaki turk polislere teslim etti. Turk polisler tarafından elleri cozulunce, ceza evinden son temin ettiği marlboro sigarayı onlara ikram etti. -kalsın yolda icersin. -boş verin samsun iceceğim. Ozledim turk tutununu. 5zenci noel baba-beyaz tuy hayallere daldı. Afrika'nın ortasında hristiyan olarak yetiştirilmişlerdi. Ama o guzel kırmızı noel baba elbisesini hep beyaz alman rahipler giymişti. Melekler de beyazdı. Onlar da avrupalıydı herhalde. Ya tanrı? Onun rengi neydi?

(Tanıtım Bulteninden)

Editor: Şeref Kurtiş
Kapak Tasarım: Mahmut Can Papirolu

Kitap Adı: Suyun Ote Yakası Yazar: Sabriye Cemboluk Yayınevi: Ceren Yayınevi Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786059490245